KONTLIKKEN

Waar ik ook zo graag naar kijk is de Wereld draait door. Goed gekozen naam trouwens. Dat je dan die vleesgeworden auto-cuer, Mathijs van Nieuwkerk volledig ziet doordraaien in zijn poging de snelheid van de autocue bij te houden. Iemand heeft dat ding op topsnelheid afgesteld of heeft de sleutel om de teksten wat langzamer af te laten draaien bij het grof vuil gezet.
Als een gekuifte specht roffelt van Nieuwkerk zonder komma’s en punten het programma aan elkaar.

Maandag zat Jan Mulder daar als tafelheer. Heerlijke man, die Jan. Niemand die zo goed een knorrige bejaarde betweter kan acteren als Mulder.
Wat hij ook zo goed kan, is een mening hebben. Nu ook weer.  Als gast zit aan tafel, Freek de Jonge, de man die 184 ingelijste foto’van Peter R. de Vries in zijn huis heeft hangen om zijn haat naar hem levendig te houden. Die haat hield hij over aan het moment dat de Vries een Amy Award ontving voor zijn Joran v.d. Sloot kruistocht,  waarmee de Amy organisatie hem, Freek, doodleuk passeerde en negeerde.
Want laten we wel wezen, hij, Freek,  was toch God?  Peter R. de Wie? was toch een, onder een steen vandaan en omhoog gevallen,  misdaad verslaggevertje?

Hoe dan ook; er wordt een fragment getoond van Camiel Eurlings die op een congres van het CDA, verbaal staat klaar te komen op Maxime Verhagen als een sektelid op een dominee die zojuist een bejaarde man een rolstoel uit heeft weten te lullen waar die man alleen maar in zat omdat de stoelen op waren, maar dat terzijde.
Jan Mulder komt ook bijna gereed: “Heerlijk!!!!  Daar kikker ik helemal van op!  Nu zijn we geland, ja!’
Wat een kontlikker, die Eurlings, zeg!!’
Freek de Jonge lacht mee: ’Ja, Die Eurlings lijkt precies op iemand die er van achter in kruipt en van voren weer uitkomt.’
Lachen natuurlijk. Dat moet wel. Je laat het wel uit je hoofd om niet te lachen om Freek de jonge God.
Daarna vertelt Freek dat hij een nieuwe voorstelling geeft en dat de zaal nog niet helemaal is uitverkocht.
‘Wat????’  roept Mulder vertwijfeld. ‘Maar jij bent de oppercabaretier in Nederland. Jij bent de grootste cabaretier die ik ooit gezien heb!!!. En dan dat boek dat over jou is uitgekomen. S C H I T T E R E N D!!!’

En ik zie bij Freek iets acher hem naar binnen glibberen en aan de voorkant er weer uitkomen..

Vuilnisman! Kan deze zak ook mee!!!

Advertenties

56 thoughts on “KONTLIKKEN

 1. En thuis, bij het voorlezen van de kinderen die vertwifeling…waar is toch die autocue? Ach, verzucht ik dan, waar is toch Claudia de Breij?

 2. Een oprechte blog Paco , jammer genoeg ken ik al de personen waarover je praat niet ! Alleen Jan Mulder (en Freek ook) is hier echt populair in zijn columns en zijn recht voor zijn raap visie als voetbalcriticus ! Een heel begaafde man !

 3. Eurlings is het levende bewijs dat het op één na oudste beroep, politicus, opvallend veel overeenkomsten met het oudste beroep vertoont. Aan de andere kant, hoeveel politieke stommiteiten van Eurlings werden voorkomen juist door een gebrek aan geld? Dat nadeel van de twijfel blijft die gladjakker met zich meedragen .

 4. in de roos, paco
  ’t zijn door winderigheid op-
  geblazen ego’s

  wat wil je als ze
  niet meer in staat zijn om zelf
  iets nieuws te poepen

  het blauwe riool
  is een grote hangplek voor
  inkontinenten

 5. Welkom in de Glibberwereld die TV heet
  een metafoor voor een kist levende paling
  door vervuiling niet geschikt voor consumptie
  maar voor het pleps een 4 sterren restaurant…

  Niet raar kijken als de belasting op het ongezond kijken
  zomaar verhoogd gaat worden 😉

  Fijn weekend!

 6. mulder is een acteur
  al kan hij soms best venijnig zijn
  en verbergt hij dat achter een overdreven mimiek
  de wereld draait door is in elk geval topamusement
  dat zie je hier nu weer:)

 7. Freek had het ergens anders over de derde generatie Molukkers, blijkbaar niet beseffend dat dat toch andere mensen zijn dan de Molukkers van de eerste generatie. Natuurlijk verdienen die oude Molukker KNIL-jongens ons diepste respect. Trouwens, dat je zo’n praatversneller in een TV monteert, dat snap ik nog. Maar hoe monteer je die in menselijke hersens? Daar moet je toch tureluurs van worden!

 8. mulder wie? Je bedoelt toch niet die slechte acteur die in de prehistorie nog eens op een vochtig weiland heeft gestaan om door middel van tegen een bal aantrappen zijn geld bij elkaar probeerde te sprokkelen?

  Love as always
  Di Mario

 9. Terug van weg geweest. Vergeef mij dat ik niet alles terug kan lezen, maar deze was weer subliem! Mijn ‘oude’ weblog is nog steeds aan t verhuizen (ik vrees t ergste inmiddels) maar ben maar een nieuwe gestart want mijn kop liep over! 😉 Door omstandigheden lang weggebleven (sorry daarvoor) maar hoop weer met enige regelmaat te kunnen komen lezen!

  xxx Kati

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s