IN EEN NET PAK

Zit je net achter je eerste kop koffie en sigaartje, lees je dat er vent is gearresteerd die beweerde Jezus Gristus te zijn. Mis ik iets? Sinds wanneer is het verboden een geloofsovertuiging te hebben.
Hij was gekleed in een net pak, lees ik ook nog. Een net pak.  Werd hij daarom gearresteerd?
Wat is er tegen een net pak. En sinds wanneer mag je je eigen mening niet meer ventileren?
Omdat het in het concertgebouw was?  Dus je mag wel een eigen mening hebben maar dat mag dan weer niet in het concertgebouw, in een net pak.
En hij had niet eens een bom bij zich. Dat zei hij zelf nog.
Of was het omdat de koningin op het balkon zat toe te kijken.

Ja, dan begrijp ik het. Met een koningin erbij mag je geen mening hebben. Een verkeerd woord of één verkeerd geworpen waxinelichtjeshouder en je zit zomaar een jaar vast.  Als je per ongeluk over een bananenschil uitglijdt in de nabijheid van de koningin kun je rekenen op minstens tien jaar therapie , begeleid door een roedel psychiaters in een gesloten inrichting. De kans dat je er ooit uitkomt is dan zeer gering.
Schreeuwen kan ook niet meer. En al helemaal niet op de dam in Amsterdam. Hoewel dat vroeger, en dan spreek ik van  ergens vlak na de middeleeuwen, sterk werd toegejuicht door het psychische circus. Nu wordt het beschouwd als een misdaad tegen de menselijkheid.

Daaom snap ik die aangifte tegen Zorrequieta niet. Ik kan net een damschreeuw onderdrukken als ik dat lees.: Nieuwe aangifte tegen Zorrequieta. Onbegrijpelijk.  De man is alleen maar mede verantwoordelijk voor enkele tienduizenden vermoorde Argentijnen. Kan het effe?  Ik bedoel, dat is toch peanuts vergeleken met waxinelichtjeshouders gooiende criminelen en damschreeuwende terroristen?
Dat is toch niets vergeleken met een zich Jezus noemende man in een net pak?
Waar blijft het protest? Demonstraties? Spandoeken met handen af van Zorrequieta?
Waar gaat het in Godsnaam heen met de wereld….

Advertenties

45 thoughts on “IN EEN NET PAK

 1. Misgaan in de wereld Paco ! Begrijpt ge nu waarom Ollie zich zo graag terugtrekt in zijn wereld van het blunderboek en de Ollie in zich laat uitleven ?

 2. ja vroeger stonden ze op elke hoek van de straat te roepen dat ze jezus waren in mooie kleurrijke gewaden en jezus slippers aan
  en wat dacht je van Lou de palingboer
  toen was alles goed en mocht alles (bijna)
  de wereld gaat naar de sodemieter door alle regeltjes
  ik zelf ga aan de koffie
  proost en een fijne dag

 3. Om die reden ben ik jaren geleden al gestopt met het kijken van het nieuws. En lees ik alleen nog 3x per week de Telegraaf. Ik kan er niks mee, met alle ellende. Het verandert nooit. Ik ben nu 37 en zolang ik me l=kan herinneren, gaat het nieuws over de Gazastrook. Ik ben strookmoe.

 4. Nou hebben we al zo’n moeite gehad met de kinderen van NSB-ers, moeten we ook weer helemaal opnieuw onze houding vinden tegenover onze Maxima!

 5. Luiigheid en overmatig eten maken dat mijn nette pakken niet meer passen. Maar nu durf ik ook niet meer te zeggen dat ik soms wel een stropdas draag!
  Ik wens iedereen een ongedwongen en nonchalant gekleed weekend.
  Vriendelijke groet.

 6. Jezus christus, laat me niet lachen, ik denk dat jullie koningin een aantrekkingspunt is van mediabelangstelling en al die mensen in het zwart betaalt om in de picture te komen!

 7. De wereld vergaat op 21 oktober volgens de Amerikaanse predikant Harold Camping; zijn alle problemen mooi in één keer opgelost. Wel je nette pak aantrekken hè?
  😉

 8. Dan mag jij wel op passen met je Zeemani pak.

  Love As Always
  Di Mario

  OT. De log ligt waarschijnlijk nog 3 weken plat. Tot die tijd hou ik lekker een internetvakantie. Ik zal af en toe nog online komen om her en der nog te reageren, maar niet elke dag zoals anders. Wanneer ik online kom zul je het wel merken.

 9. Je mag tegenwoordig helemaal niets meer in dit land. Ze pakken nu zelfs als pedo’s op. Onbegrijpelijk. zo hou je niemand over in de zorg en het onderwijs!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s