KASTEELGATE

Vorige week was er nogal wat tumult over een filmpje van een Belgische vrouwelijke burgemeester die zich op een kasteeltoren achterwaarts liet verwennen door haar ex-vriend.
Ik snap dat tumult niet.Wat is er nou geestiger dat een gefilmd kasteelromannetje.
Eerst dacht ik nog dat het ex-fractievoorzitter Jan Marijnissen van de SP was, die zijn politieke standpunt in een fractiemedewerkster stond door te drammen, maar nadere bestudering leerde mij dat de enige overeenkomst tussen Marijnissen en het neukend object, het kale hoofd was maar dat terzijde.

Prachtig gezicht trouwens hoe die man daar te werk gaat. Daar kun je wat van leren.
Hij staat daar achter die burgmeesteresse alsof hij nooit anders doet. Alsof hij een fiets staat op te pompen.
Je ziet hem hem, al pompende, ook relaxed over de omgeving uitkijken. Je ziet hem gewoon denken: wat een prachtig uitzicht hier.  En kijk daar eens,  zie ik daar geen blauwe reiger vliegen?
En dan dat opzij kijken van hem. Zo van; ik ga een foto maken van deze omgeving. Hee verdomme, mijn fototoestel ligt op de grond. Hoe ga ik dat aanpakken.
En toch, die onverschilligheid van die ex-vriend. Alsof hij op dit moment eigenlijk liever in een Argentijns restaurant, met een bijl , onbeperkt zou willen inhakken op een berg spare ribs.
Of dat hij gekleed in een afgekeurd IKEA gordijn midden in een roedel gebleekte nonnen een kooigevecht zou willen starten.

De burgemeesteresse ligt intussen als een half doorbakken kalfskotelet over het kasteelmuurtje gedrapeerd een toespraak met veel lidwoorden voor de lokale Rotaryclub te repeteren. Dat kun je zien omdat haar mond af en toe beweegt.

Stel dat ze van Mark Rutte zo’n filmpje zouden uitzenden. Daar moet ik even niet aan denken. Rutte, die gekleed in een pas gestoomde Griekse vlag, op de vuurtoren van Ameland een bejaarde Duitse toeriste over het hek legt en daar dan van achteren een, in een VVD-programma verpakte,  gekookte worst van de Hema in propt.

Intussen is de burgemeesteresse gereed gekomen en droogt haar minnaar zijn snikkel af. Daarna stopt hij zijn vingers in zijn mond.
Erger moet het niet worden. Er zijn dagen dat ik voor minder vunzigheid over mijn nek ging.

Advertenties

42 thoughts on “KASTEELGATE

 1. Smullen! Ze staat wèl op de wereldkaart. Astronomische kijkcijfers op YouTube en mondiaal in de MSM. Waarschijnlijk met de ogen gericht op dat exquise restaurant bij gebrek aan de Bijenkorf. En het carnaval voor Wilders en Rutte verpest . Ze is lief, zóó lief……

 2. BLIJ 🙂 je terug te lezen Paco !
  Weer alles gelezen !

  Toen Ollie rond een jaar of acht was , waren we tijdens de wijkfeesten (grote tent ) aan het verstoppertje aan het spêlen . Vroeger waren er geen frigo’s maar koelboxen waarin met ijs legde om de dranken te koelen . dat ijs werd van een grote blok gehakt en gemalen. Tegen deze blok was onze wijkburgemeester , onze “dorpsmadelief” te nemen van langs achter terwijl ze een appeltje aan het eten was ! ” Allez jongen” zei ze :” momentje , momentje!” hijde hij .
  Tien paar ogen bekeken het schouwspel aan , verwonderd waarom hij zo hijgde en kreunde 🙂

  Ook te lezen ; UIT OLLIE’S BLUNDERBOEK ; WIJKBURGEMEESTER

 3. mogge Paco
  liep het daar in het belgische niet naar de verkiezings tijd toe
  als een ieder die dat mooie spel ook wle doet in het openbaar of thuis
  op haar stemt is ze zo gezegd boven jan

 4. Mag u allen, fijne noorderbuurtjes, alvast uitnodigen op de carnavalsstoet in Aalst. (Mevrouw is daar burgermoeder.) Het belooft deze keer een spectaculaire uitdossing te worden.

 5. Ha Paco,

  Zo’n kasteel romannetje stopje je zo in je zak.
  Maar wel een ranzig voorbeeld van de burgerwip om zo op je hoogte punt te komen, hoe moet ze nu de openbare schenner in haar distrikt aanpakken? oma

 6. Duidelijk een burgemeester met lef.
  Die zie je niet overal.
  Maar goed dat de relatie uit is(de opname is van 2007)met zo’n mechanisch tiep.;)

 7. Poe hee, die passie is ver te zoeken. Denk dat hij met het zelfde gemak een McFlurry-ijsje bij de McDonald’s draait … en proeft hij daarna even of het ijsje op smaak is.
  Ik veronderstel dat Mark Rutte gepassioneerder is. Maar het beeld van Mark Rutte samen met burgemeester Annemarie Jorritsma … dat wordt hem dan nét weer niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s