JAZZ MAUSOLEUM

Het North Sea jazz festival in Ahoy is ook weer geweest.
Broodjes beenham etende blanken mannen in ribbroeken die met een baard vol mosterd staan te knippen bij een jazzneger, daar word je ook niet vrolijk van. Dan kun je beter vastzitten in een metro en luisteren naar een straatmuzikant die daar toevallig ook vast zit en ouderwets wat zit te riedelen op een mondharmonica.

Toots Thielemans trad ook op.. God mag weten welk publiek daar op af komt. Niet dan? Noem het dan North sea jazz mausoleum. Zit iemand echt nog te wachten op fossielen als The Carpenters? Of Dionne Warwick? Kennelijk wel anders zouden ze hem niet uitnodigen.

Dan Paul Simon. Ook al zo’n fossiel uit de tijd van The graduate. Toen iedereen nog dacht dat Dustin Hoffman een talent was. Speelde daarna alleen nog maar blonde autisten en blinde zwervers, maar dat terzijde
The Graduate was destijds een big hit. Maar dat kwam echt niet vanwege Dustin Hoffman, die acteerde alleen een middelmatig acteur.
Hoeveel mannen hebben in de bioscoop bij The Graduate niet hun eerste vriendinnetje gevingerd op de muziek van Paul Simon. Complete orgies ontstonden er tussen de banken.
Geen mens wist waar de film nou eigenlijk over ging. En nu, een jaar of veertig later, zie ik de jeugd van toen echt niet meer liggen vingeren op het pas aangelegde goudgerande Gamma laminaat op de klanken van Simon&Carfunkel in een zestigste herhaling van The Graduate. Nee hoor, die zitten nu te kijken naar het North Sea Jazz en te denken; waar gaat dit over!! Vingerden wij echt op dat kabouter Plopdeuntje?

Tom Jones was er ook. Ja, oké, smaken verschillen maar kan het effe, ja!
Tom Jones!

Alleen de naam al doet mij naar de fles grijpen. Zie het voor je, Jones op het toneel, toe gefloten door die broodjes beenham vretende mannen in ribbroeken waar nu de mosterd vol baard zit en trekbewegingen makend naar slipjes smijtende krulspeldenbejaarden achter een rollator.
B.B.King was er ook nog.. De man is 184! Wat daar op af komt behalve broodjes beenham vretende mannen in ribbroeken wil ik niet eens weten. Waarschijnlijk hebben de verzorgingshuizen uit de buurt, een colonne ambulances volgegooid met oude jazzliefhebbers van tegen de honderd en een hoop zuurstofflessen om het lucht te geven en het hele zooitje op weg naar Ahoy gestuurd. Ze zijn nog niet aangekomen dus misschien zitten ze in de metro vast.

Lichtpuntje, Prince was er ook.. Nou lullen we ergens over.


Advertenties

49 thoughts on “JAZZ MAUSOLEUM

 1. dus jij greep naar de fles paco
  ik naar wat blikjes en ja ik zat niet in de jazz
  maar in de rock jaten ’50 vind ze nog steeds goed
  ik ga nu toch ff wat slapen , de dagen zijn zo kort zijn bijna geen dagen meer

 2. Janet Jackson heeft ooit eens gezegd dat mannen overbodig zijn indien vibrators ook gras kunnen maaien.
  Zingen kan ze óók goed.

 3. Hé ! Is het North Sea Jazz festival alweer geweest…?

  Vroeger zonden ze daar nog wel eens iets van uit, op tv. Maar ik ben afgehaakt toen ze alleen nog maar belegen popartiesten lieten zien. Jammer, jazz kan best leuk zijn…;o)

 4. Je kunt in september op herhaling op Curacao. Geen Prince, wel Stevie Wonder en Sting. Alhoewel, die laatste is toch ook aardig belegen tegenwoordig.

 5. The graduate , lang geleden en toch vers in het geheugen ! Sinds korte tijd volgt Ollie met trots je logs , hopelijk kan ollie nog lang van je kronkels genieten.

  Eventjes weg om bij te komen ! Tot even leuke Paco !

 6. Hoeveel mannen hebben in de bioscoop bij The Graduate niet hun eerste vriendinnetje gevingerd op de muziek van Paul Simon.

  Dat men daar nou niet Maurice de Hond op heeft afgestuurd…

 7. Potverdorie, weer zo gelachen Paco! Kunnen we niet eens op korte termijn een terrasje pikken, op het Leidse Plein ofzo?

  Ceesgegroetje

 8. Op zdekere avond viel ik in een uitzending van het NSJF en zag en hoorde heerlijke (zwarte) musici met een geweldig stuk muziek., Genieten. Maar ik had het verkeerd begrepen, bleek een opname van vorig jaar te zijn…

 9. Ha! Tom Jones ziet er op zijn 71-ste anders stukken beter uit dan vroegàh en is ook héél wat groter dan Prince … in centimeters dan 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s