EEN PAULUSMAATJE

Eerder heb ik al eens gezegd dat ik een groot fan ben van Piet Paulusma. Alles van hem wil ik zien. Van Piet the weather report, Piet the movie, Piet the musical tot Piet’s revival
Maar de laatste tijd gaat het mis met Piet’s weernietbericht. Gister nog. Omdat de immer in gelikt Zeeman-ensemble ingenaaide  Piet Paulusma mij een onbezorgde warme dag beloofde ,fiets, ik zweer het, FIETS , ik in mijn lichtgewicht Armanikostuum naar de Hema voor een nieuwe pot Gel (verzekert u van een stralende wetlook)
Nogmaals, niets heb ik op Piet aan te merken , zelfs niet dat zijn kapsel er niet gelzellig uitziet. Gel op je kop Piet, dat hoort bij een Zeemanoutfit!. Zoals het er nu uitziet kun je er voor je weerpraatje op de camping wel mee aankomen maar bij de jaarvergadering van de bond voor kappers val je op als een varken in een school haaien maar dat terzijde.

De pleuris breekt uit. Met bakken komt het naar beneden. En ik zit op de fiets. Omdat ik zo geloofde in jou,  Piet!  Het moet toch niet erger worden.
Bij mij thuis wordt er al voorzichtig gesproken over een Paulusmaatje, als je mooi weer voorspelt en je vervolgens wordt weggespoeld.
Ik bedoel, vroeger noemden wij zoiets een handenbindertje omdat wij toen nog naar profeet Erwin Kroll keken. Je weet wel, die man, waarvan God dacht; ach gut, de haren zijn op dus dat wordt vroeg kaal, maar als compensatie krijg je een dubbele portie handen.

Bij mij thuis gaat er al voorzichtige kritiek klinken, Piet, waneer je weerpraatje gaat beginnen.
Voorzichtig nog, dat geef ik toe. Omdat men bij mij  thuis nog rekening houdt met mijn gevoelens voor jou, maar toch. Zo hoorde ik thuis, net na je vorige miskleun iemand zeggen; ‘die Piet kan zich beter houden bij een barbecquepraatje. Lekker in een jury gaan zitten bij wedstrijden van;  “so you wanna be a barbequer”. Met vlees van de kiloknaller. Daar kan hij zich geen buil aan vallen.’
Kom op Piet. Ik heb thuis al je verzamelde weerpraatjes op DVD. In de uurtjes wanneer ik slecht de slaap kan vatten, kijk ik daar wel eens naar. Dat waren je gouden jaren. Weet je nog? Toen je bij windkracht 12 op de afsluitdijk stond in je Zeemantrui en ons meldde dat er een stevige bries op komst was. Hoe juist bleek dat te zijn. Dat was overigens net voor je toen uit je laarzen van Piet Kerkhof werd gelanceerd. . Geweldige tv was dat.
En je had het altijd goed toen.

Ik denk dat je concentratie wordt verstoord. Daarom gaat het mis. Je moet eens stoppen met die lulpraatjes over, tamboerijn koppen of polsstok koken, met een stel autochtonen uit Fletsfjierrledeel, Akmakerijp of dat soort eigentijdse wereldsteden. Dat leidt af, Piet.
Gister nog: ‘‘Zo , Douwe, wat heb je nodig morgen bij de wedstrijd Douwtrappen, nou?
‘ Nou’, Piet in ieder geval een kogelvrij vest, nou? Hahahah. En mooi weer natuurlijk, nou?’
‘Nou, Douwe, dat zit wel goed. Morgen ziet er veelbelovend uit, nou!  Een paar buitjes, sommige met regen. En het barbecueweer geef ik een zes, nou’!’

Niet doen,  Piet.  Dat gaat ten koste van je accuratesse en van je geloofwaardigheid.
Met als gevolg dat mijn Armanikostuum nu naar de klote is.
Doe iets, Piet. Zo kan het niet langer.
Oant Moarn

Advertenties

56 thoughts on “EEN PAULUSMAATJE

 1. Ja, dat komt er nou van Paco, als je je oren naar Piet laat hangen -nu is je Armanipak naar de Filistijnen. Heb je nog geen buienradar op je mobieltje? Of anders naar Erwin luisteren, ‘en dergelijke’.

  Ha ha-groetjes

 2. Haha, met een Armanipak op de fiets….
  Toch maar naar de buienradar kijken, daar zie je echt of je een bui krijgt ja of nee, en dan nog tijd genoeg om je Armani te wisselen voor de Zeemani.
  Fijne dag vandaag, zonder buien hoop ik.
  Maar dat zal wel niet lukken, want hier regent het al weer.

 3. die weervoorspellers op tv daar geloof ik al lang niet meer in.
  Alleen Sabine van de VRT krijgt van mij nog credits gezien men meer in de grootte van haar boezem dan haar weerpraatje geinteresseerd blijkt.

 4. In Duitsland maakte weerman Kachelmann er een een potje van. Vloog uit pure frustratie z’n vrouw aan, maar is desondanks vrijgesproken. Money makes the world turn around.

 5. Gewoon uit het raam kijken voordat je de deur uitgaat. En voor alle zekerheid een regenpak meenemen. In de Antwerpse HEMA hebben ze nu trouwens heel plezante lippenstift. Iets voor mevrouw Painter :-)?

 6. Als onze weervrouw Sabine zijdelings staat , worden haar weelderige vormen bewonderd en trek niemand zich geen reet meer aan welk weer het is …:-)

 7. Miljoenen aan belastinggeld gaat er naar weersvoorspellingen. Tsja, en dan weet je dat het gaat regenen. Of niet. Of je denkt het te weten. En dan? Besluit men dan maar opeens geen RTL te kijken die dag?

 8. Paulusmaatje, maatje Paulus, maatje slobber, weerman: het is maar een spel van de elementen…

  Oh en zo schrijf je oet moan….

  Fascinerend vind ik het fries!
  In Hindeloopen hebben ze b.v. weer een heel aparte taal…..

  Paco:)

 9. Geloof dan ook niet altijd wat Paulusma zegt!
  Een regenpak is bij De zeeman niet zo duur als een Armanipak, met de voorspellingen van paulusma heb je daar denk ik meer profijt van.

 10. Amice!

  Als Piet voorspelt, dan denk ik terug aan de gouden tijden van Pelleboer ( wie kent hem nog) en de Tour radiorapportages van Theo Koomen ( wie kent hém nog). Legendarische mensen met passie, passie en passie voor het weer en de wielersport.

  Deze Piet, gekleed volgens de laatste kniebroek met touwtjes mode, opwaaiende zomerjack of een shirt van een onbekend sponsormerk, blijft gewoon tussen de mensen.

  Soms malloten die lachend, besmuikt, zwaaiend in de camera kijken, waarachter een cameraman geheel ontkleed de mensen voor de camera aan het lachen moet brengen. Hij de cameraman is opgeleid Joop, ex ronald macdonald clown en opzweper van publiek en unu mecanas van de musical industrie in ons land.

  Goh, doe jij mee met de musical “Tot Hier en Niet Verder”, leuk aardig Jacques d’Acona voormalig orakel uit de soundmx show en droplul jury academy ( wij hebben vele droplullen die uw jury willen, zo hebben we Henk Jan Smits, Gordon, Angela Groothuizen, Stacy Rookhuizen, maar ook buitenlandse juryleden zijn beschikbaar..belt u ons voor een offerte)

  Nee, dan ons SBS weer, waar velen naar uitkijken en beginnen te huilen..kloteklapper, nu hebben we een dorpsfeest en gaat het regenen, stormen en sneeuwen.. doe daar wat aan Piet. Piet is expert, Piet leeft alleen met zijn radars, statistieken en wolkenfoto’s, Piet slaap met zijn microfoon en droomt over de dag dat hij wee op pad mag.

  Naar Franeker, naar Ommen, naar Parrega of Dlefzijl.. als het maar noordelijke provincie zijn. Piet zie je soms in Zeeland als het zomervakantie is, of in Harderwijk bij de palingdagen. Piet, Piet….

  Piet zie je noot sjachraijnig kijken, hij is het zonnentje in huis en de vriend van velen. Tot Morgen en in het Fries.. Nou daar wordt mijn pis niet lauw of warm van, zeggen ze ook in Frysland!

  Piet gelooft in zijn weergod, in stapelwolken, uitgedroogde velden en vooral de verhalen van de gewone mens> Aha, u smeed het ijzer als het heet is,maar de kijkers willen vast wel weten hoe u dat doet! Nee, ik hoef niet te worden gebrandmerkt.. ik ben Piet!

  Piet wordt begeert door het volk! Piet is van ons… nou, soms ! en nu regent het pijpestellen, cats & dogs.. waar is Piet!

  Maar alles terzijde.

  Ik mis de weerman die op een landenkaart met stiften aan de gang gaat met de H, met de temperatuur, met het zonnetje..in zwart wit……

 11. Zo ben er ook weer…15 dagen zon zee strand en zonder piet paulisma…
  Ga niet bij lezen maar begin met een schone lei…dus laatste blogjes, anders ben ik gelijk weer aan vakantie toe.
  Grtjes

 12. Ik snap niet dat hij niet altijd slecht weer voorspelt. Als hij er dan naast zit vind niemand het erg, want dan geniet je van het mooie weer.

  Love As always
  Di Mario

 13. Je krijgt 1 bui op je kop en beklaagt je al. Moet je eens zoals ik elke dag op je fiets moeten. Vooral vandaag was dat ‘iets minder aangenaam’. En geen Piet die wat aan t weer kan doen, (vooral Piet niet) gewoon je eigen ogen blijven gebruiken. En wie doet er nu een Armanipak aan op de fiets! *schudt meewarig het hoofd* Dacht dat jij wel wijzer was inmiddels! 😀 Hoe ouder hoe gekker! *lol*

  xxx Kati

 14. Volgens mij gaat het helemaal mis met de weersvoorspellingen… Ze zitten er eerder naast… En dat met al die apparatuur. Ik kijk wel op buienradar.

 15. Een wat is onze blogslogan 2011?

  Daar Heb Je Piet Weer !

  U kunt stemmen:
  A. ja, dat vind ik leuk O
  B. Ja dat vind we allemaal leuk O

  Namens de Piets Vrienden Vereniging ( niet te verwarren met Weert Gilders, die voorspellen alleen maar onweer)

 16. Ha Paco,

  Wat jammer dat je liefde naar Piet weer wat aan het bekoelen is.
  Zeeman wordt nooit zo nat gedragen als deze werd opgediend.
  Hopelijk krijg je deze nacht een koele nacht in de ijskast en ander een slaapmuts op. oma

 17. Haha die Paco,

  en nu maar hopen, dat PP dit leest, want het is werkelijk hele goeie feed-back!
  Ik vind het wel erg van je Armani-pak. Misschien moet je PP toch maar de rekening van de stomerij sturen.
  Daar zal hij toch wel voor verzekerd zijn?

  Ik ging gisteren op de fiets naar het station en was tot de draad toe nat. En daarmee moest ik dus naar België. Vandaag loop ik ontzettend te kuchen: kou gevat! Rot Piet!
  Ik denk, dat ik hem ga su-en, of heet het sue-en. Nou ja… je snapt me wel.

  Heb het goed dit weekeinde Paco. Kijk af en toe op buienradar. Dat werkt perfekt.

  Groet van Marlou

  .

 18. Pries de dag niet veur ’t abend is…. Da’s Drentse Wijsheid van ene Daniël.
  Een geweldige liedjesschrijver en zanger trouwens. Die mag van mij altijd het weer voorspellen, wedden dattie dat beter kan dat PeePee.
  Misschien moet Piet eens naar Drenthe.
  In de leer bij profeet Daniël.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s