HILTON COSTA RICA

Ik sta net bij de drogist een doos condooms te bestellen voor de gepensioeneerde pastoor die tegenover mij woont,  als Wethouder Jansen belt.
Naast mij staat een scootmobielterroriste met krulspelden,  in een troosteloos gebied die sommige mensen haren noemen , mij ijzig aan te kijken.
Ze kijkt van mij naar de condooms die ingepakt worden.
Dus glimlach ik naar haar en zeg iets aardigs om haar op te fleuren: ‘Laat me raden, u was playmate van de maand mei 1923?’
Daarna verlaat ik de drogist.

‘Hoi Krokel,’ zeg ik in mijn mobieltje. Dat vindt Jansen niet leuk, dat hij zo wordt genoemd. Bijna niemand weet dat dat zijn echte voornaam was. Een aantal jaren geleden heeft hij die laten veranderen.omdat hij het een rot naam vond. Onbegrijpelijk !
Zelf ziet hij het zo: toen hij werd geboren, had hij al zijn vingers en tenen, geen hazenlip of een bloemkooloor,of een mank been…dus om dat gebrek te compenseren hadden zijn ouders hem Krokel gedoopt.

‘Doe effe gewoon, Paco, ik heet William, ja. Oké, mag ik je om een gunst vragen?’
‘Tuurlijk, Jansen. Ik zei net nog tegen iemand: ‘Goh, ik wou dat Jansen me belde en me om een gunst vroeg, Er zijn maar weinig dingen die mij zo blij maken.’
‘Nee, effe, serieus, Paco. Ik bel vanuit Hilton Costa Rica. Aangezien jij in mijn dienst bent moet je even iets regelen. Het zit zo. Er is hier geen warm water en..’
‘Wacht even ,Jansen. Heb ik je goed verstaan?  Zei je dat…?’
‘Ongelofelijk, vind je ook niet, Paco?  Dus bel ik de receptie en zeg ik dat het lijkt of ik verdomme op een camping verblijf. En ik vraag, wanneer worden mijn leidingen gerepareerd? Krijg ik als antwoord dat hij dat niet weet!!
Dus bel jij even die manager en overtuig hem ervan hoe belangrijk dit is.’

‘Je hebt gelijk, Jansen, in mijn opinie zijn de weeskinderen in Oost-Europa een te verwaarlozen probleem in vergelijking hiemee. Weet je wat mijn advies is, Jansen?’
‘Nou?’
‘Steek je kop in de plee en trek door.’ Daarna verbreek ik de verbinding.

In mijn boosheid loop ik tegen een soort hoertje op.’Hee leipo,’ zegt ze.  ‘Zal ik je pijpen? 50 euro.’
Ik lach haar vriendelijk toe: ‘Ik laat mijn zaad nog liever chirurgisch verwijderen,’ en loop door.

Tot overmaat van ramp, belt mijn compagnon, de vrije radicaal ook nog even op:
‘Wat ben je aan het doen, lullo?’
‘Op weg naar Chippendale’s Ab. Daar werk ik tegenwoordig. Artiestennaam Zorro.’
‘Ze hadden je beter Klein Duimpje kunnen noemen en..’

Ik hang op. Wat doe je zoal op een gewone doordeweekse dag….

Advertenties

42 thoughts on “HILTON COSTA RICA

 1. Als ik het zo lees is het goed dat er ooit een rustdag is ingesteld. Kan alle ledigheid gevierd worden..

 2. Heer Paco, Amice.

  De onderstaande woorden komen van onze bekende Professor dr.mr.ir. R. Leijdecker (1955), u allen bekend (!), die na een verplichte Planking sessie ( uw hebt het bewijs) weer fris van gedachten u zijn mening geeft:

  “Er kunnen momenten zijn in het leven van de mesn, dat de hersenen en specifiek het cognitieve gedeelt, de prikkels niet meer kunnen verwerken. Dat kan een gevoel geven van”Ik trek het niet meer, als ik een hoertje zie, die mij vraagt te mogen pijpen voor een paar euro’s, dan moet ik eigenlijk gewoon vriendelijk blijven en antwoorden met “U hebt een mooie broek met leren pijpen, waar hebt u dat vandaan” om dan af te sluiten met “geeft mijn korte broek nu korting?”
  De reactie kan uw sombere dag een beetje kleur geven alsof de lichttherapeut haar gordijnen heeft opengedaan “Beetje donker hier Paco, ik schuif even de gordijnen van elkaar af…zo, dat is tenminste licht!”

  U vriend William Jansen, wethouder en vroeger genoemd Krokel, moest zijn ergernis wel met u delen en u om raad vragen. Hilton Costa Rica, zonder water op de juiste temperatuur geeft verhitte discussie en de opgewekte energie kan uw vriend in den vreemd goed gebruiken.

  Ik heb overigens inzage gehad in zijn geboorte aangifte zag dat Kroket, Kronkel, waren doorgestreept.
  Toen kon dat nog , nu moet je eerst bewijzen dat het jouw kind is door eigen insiminatie of bij adoptie niet de heer RM ( u weet hij die in Servië) de natuurlijk vader is, of dat de pastoor – de oh zo aardige pastoor uit het naburige drop van godsvrezende mensen, zijn stijve joekel wijaterende vrijlijk heeft gebruikt.

  Maar dat was toen! Nu belt men op en vraagt om uw ondersteuning”

  Met hoogwaardige groet!

  Uw proefessor!

 3. Ha Paco,

  Beetje veel bezitterig van Krokel, ïk citeer “Aangezien jij in mijn dienst bent moet je even iets regelen.” dat moet je hem maar snel afleren. oma

 4. Hoe lang kom ik hier al… jaren.. wat… bijna voordat internet is uitgevonden.. En nu weet ik pas de voornaam van Jansen.. Staat nieteens in je boek.

  Love As always
  Di Mario

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s