IN DEN DARKROOM

De Gristenunie zit vanaf nu in het Slob. Arie Slob is de naam. De nieuwe verlosser is gearriveerd. Vroeger waren ze in den Here maar nu is de Gristenunie in den Slob.
Prachtige man, die Arie. Helemaal van deze tijd. Geweldig Hemelsblauw pak aan. Eigentijdse bril van Eye wish Groeneveld op de neus. Wel een beetje wiebelig die bril. Zakt steeds van Aries neus af maar wie maalt daar om! Zeker Arie niet toen de brillenboer hem op het wiebelige effect van de bril wees.

‘Geen zorgen,’, zei Arie. ‘Ik kijk altijd omhoog, naar de Hemelse Vader dus die bril kan gewooon niet zakken’.
Hier zie je weer dat talent om te improviseren van Arie. Die leiderschapskwaliteiten. Mooi om te zien.

Ik kom Arie wel eens tegen in de darkroom. Ja,  in de darkroom. Mag ik?  Ik ben helemaal niet in den Here,  integendeel zelfs,  maar ik houd gewoon van dark. Dat kan toch? Thuis wil ik ook alles dark maar dat vindt mevrouw Painter minder geestig. Daarom houden we het bij wijze van ,water bij de wijn, op een darkkitchen. Het is een klein keukentje, een darkinette, zeg maar, maar toch.

Arie is uiteraard wel in den Heer en waar kun je beter in den Heer zijn dan in in een darkroom. Niet dan? Een keer in de week voor Arie want alles met maten,ja!
Van de week kwam ik hem tegen in de darkbar. Hij zat met zijn hoofd omhoog naar het darkplafond te staren.
‘Hee, Arie,’ zei ik. ‘ Alles kits?
‘Mag ik hetzelfde als Arie , bartender?, ‘ vraag ik aan de man achter de bar die boven de flessen weiwater een poster heeft hangen met de tekst: love me tender.

Ik ril.

‘Kijkt u eens meneer, vers glaasje weiwater on the rocks, rechtstreeks van een grazige weide rondom Staphorst.’
Hij zet een glaasje voor mijn neus dat half vol is. Ik neem een slobje en slik door. ‘Mwoohh, je kunt wel proeven dat de weiden een beetje uitgedroogd zijn de laatste tijd, bartender.’
‘Klopt meneer, daarom krijgt u ook een half vol glas.
Zelf zou ik het een half leeg glas noemen but than again, ik ben niet in den Heren, thank you very much!

Arie kijkt mij meewarig aan en wij beginnen een geanimeerd gesprek over het weer, de kleur geel bij kaarslicht en de voordelen van supermarkten in niet- gristelijke achterstandswijken in het algemeen.
‘Mogen er nu ook homo’s in jouw fracie, Arie, nu jij de nieuwe Gristenleider bent?,’ vraag ik.
‘Alles is bespreekbaar,’ zegt Arie terwijl hij moeizaam gat verzitten.
‘Ik zou het doen Arie, homo’s in je fractie. Er zijn er hier genoeg. Ik zag er net nog zes uit de kast flikkeren. En alles heb se voordeel. Je hebt maar één stoel nodig.
Arie fronst zijn wenkbrauwen. Eén stoel??’
‘Jazeker, met die vier nieuwe homo fractieleden hoef je de stoel alleen maar om te draaien.’

Arie flikkert van zijn barkruk.
Ik bestel een kopje koffie . Dark Roast..

Je moet wat.

Advertenties

64 thoughts on “IN DEN DARKROOM

 1. Heer Paco, Amice

  Eeen donkere kamer, tja..zo’n bezoek daar kijken velen die nog in het kabinet zitten graag naar uit.. wie is de volgende die uit het kabinet komt.. is het , is het ja ja..hij durft, hij durft en laat hij nu net zijn vriend gevonden hebben op het ministerie van financiën…. of is dat wat de goegemeente nu niet wil zien…
  Sodom &Gonorroe roepers met den geschreven bijbel in den hand, den oogen geslooten en den heer aanroepend omwille van den geseling die het pijn en leed moet verzachten op dezen zondag… ( zie ik daar enkele volgelingen hun kont een beteje optillen?) wie men liefheeft kastijd men.

  Slob den leider bezoekt het gristelijk vankantoekamp van stoute jongens en meisjes om den zweep, pardon den roede zelf ter hand te nemen ( zie hem staan den leider met den zweep, pardon den roede ( gesponsord door de firma “Wie raakt, slaat v.v.) in zijnen hand van onschuld en zie den onbloote billen gereed voor den eerste tuchtiging.. zie den oopen monden van bewondering naar den leider Slob, Slob roept men in koor…. D’rop D’rop D’rop, zeggen den toekijkende ouders.
  ( uit den gezinsbode, bode voor het geheele gezin 2011, door uwen verslaggeever Jaap-Dik den Bakker- De Vries, 6e generatie Hollander, inteelt vrij sinds de laatste vogelpest, mond en klauwzeer uitbraak in zijn stallen in de buurt van Epe, Wezep en Hattem)

  Dat u een darkroom kunt verwarren met lachroom, is al pijnlijke aambeien met lachroom op dezen maandagmorgen waar ik, nummer 22 , zoals altijd om uwen verhalen uit onze goede roomsche gristelijke islamitisch joodsch hari kriskna hari hari , hari hari, krisna krisna, krisna hari, hari hari.. ( ik draaf door, mon excusé) leven zoals u ons vak van Absurdiscten beheerst.

  Leve den gristenunie. leve André, pardon Arie, Hari Arie, Krisna Arie, Arie, Arie, Krisna Krisna

  En nu aan den eerst mok met koffie uit den perculator met een speculaasje en wat hosties op een schoteltje… daar ik alleen dezen mrogen thuis bent, zal ik de eerste den beste alleen lopen dame, die mij aanstaat, ter plekke uit nodigen om samen een bakkie te doen en ik zal haar mijn donkere kamer laten zien gelijk een echte onverraste Arie Slob! Slob, The Man.

  Nederland herrijst, komt uit het slob! Nu Griekenland nog, op zijn Grieks? zegt zijn vrind Ojassus Handindenanussos van het eiland Lesbos.

  Waarvan maar weer ’s akte Amices!

 2. Liever een kop koffie dan van je barkruk ‘flikkeren’ hé hihi. Weerom een knap stukje paco! En ik hoop dat jij er een even knappe week van maken kan!

 3. Paco c.s. Amice et Amices

  Lees, geheel voor eigen verantwoording..
  http://www.nummer22absurd.wordpress.com

  Over een aap in korte broek, voetbal en ander onzin.

  Met hartelijke groet,
  Commissie Help het Nederlandsch Voetbal uit het Slob.

  Arie Slop, veurzitter
  Sjaan van den Regen -In den Drup, secretaresse
  Kees van den Weg-Sluis, penningmeester
  Johannes Cruyff, adviseur en infiltrant lobbyist

 4. darkinette
  dat verzin je niet haha
  een pracht verhaal weer paco
  ben benieuwd hoe het met die zakkenvullers in het haagsche verder gaat
  maar dit is een leuk begin van de nieuwe week

 5. Haha, die Paco!

  meneer Slob… hoe kom je er op.
  Of liever … hoe kom je eraf!
  Ik heb het niet zo op de familie EO.
  En op gristenen al helemaal niet.

  Die knijpen inderdaad….. de kat in het donker!!

  groet van Marlou

  .

 6. Nee, je moet het Rouvoet nageven; die sprak Arie’s zachte Gr van Gristelijk toch ietsje meer uit naar de harde Chr.
  Overigens, Painter, je schrijft:
  “Een keer in de week voor Arie want alles met maten,ja!”
  Hij doet het dus in het donker met zijn maten als ik het goed begrijp?!?

 7. Ps en OT: het eerste bundeltje (‘Verzamelde Verhalen’) is nog te koop via lulu.com en ook gewoon rechtstreeks via mij te bestellen…Bedankt voor je interesse!

 8. Hemelsblauwe Vader…
  las ik…
  ik denk dat geloven een eigenschap is,
  een gevoel, gevoel een woord waar veel
  mensen bang voor zijn….

  Ach, seks is zo gewoon….

  🙂 Niet in de betekenis van saai…al bedoel ik meer de liefde…..en dan volgen er nog duizend woorden in m’n hoofd en hart…..

 9. Kijk heer Paco c.s.
  Over de gristelijke natie in de politiek.. laat ze met hun geloven in iets dat er niet is en nooit zal komen, maar wee hun gebeente als een groep bij mij aan de deur komt… dan zijn de rapen gaar voor mijn roedel waakhonden, die met geslepen tanden mijn erfvrij moeten houden voor deurevangelisten. Kraaltkes, spiegels heb ik voldoende, bijbels en koran ook, over psalmen en gezangenboeken zing ik niets meer.

  Lijk ’t hiijgende hert wel… der jacht ontkomen, nou op het kroondomein ontkomen ze de jacht niet, dat wordt smullen, jammie jammie
  Over de darkroom schreef de welbekende professor dr.mr.ir. R.Leijdecker (1955) – wie kent hem niet- het volgende”

  Uit zijn bestseller: “Een Donkere Kamers Zonder LED verlichting gebruikt teveel energie” ( uitverkocht, alleen op bestelling via het secretariaat van het Absudistisch Verbond/ Contact Mevrouw Nina Derriëre=Kus)

  “Het flatuleren in een donkere kamer kan de adem benemen en de opmerking “ben jij het Arie, die een wind heeft gelaten?”. Het is statistisch engergenesch en emperisch bewezen ( CBS 2010/nov.) dat de wind, de scheet, de ruft, een prikkelende bijdrage levert aan de belevenis van een darkroom bezoek. Op basis van anonieme kreten ( ja, het is daar erg donker) hebben de 1245 onderzoekers onder een cohort van 3567 dark room cruisers, geconcludeerd dat het scheten laten een opwekkende geur verspreidt dat het ruften overstijgt. Omdat voorafgaande het licht dat uitgaat, een gezamelijke maaltijd wordt genuttigd met knoflook saus als verplicht gerecht, moge het duidelijk zijn dat de broekhoesters, na het flatuleren en fallus tasten naar de sauna moeten gaan voor de dampvrije wasstraat tegen speciaal tarief. Group On, de nieuwe organisatie geeft vele kortings voucher weg”aldus onderzoekers vertegenwoordiger Piet van de Kamer tijdens het interview in het donker in het programma “eg van de Dampkring”

  Maar dit terzijde. Ik he stiekum met je gewind, Dé hit van een bekende nederlandse deelnemende groep aan het oh zo populair onder dark room bezoekers, song festival, ging als scheten- pardon broodjes- over de vloer.

  Rent to Kill heeft haar omzet zien stijgen. De schoonmaakploeg doet geen uitspraken op straffe van geseling. Het aantal onderbroeken, boxers, strings, wc papier, condooms (vol, dan wel halfvol) wordt niet genoemd, mag niet worden genoemd.
  Het gelul uit de monden van de aanwezigen wel… maar dat, lezers en lezeressen.. vertelt het onderzoeksrapport u de volgende keer.

  Tot zover en wederom met hoestende aambeien en lachroom uit de geschiedenis van “Pa Slobbeman en Ma Slobbevrouw of Het Kleine Schetenboek voor Dummies”

  Waarvan akte.. 😉

 10. Het huis van de Heer heeft vele kamers.

  Het wachten is op de eerste homo die zo gek is om zich aan te melden. Dat lijkt me iets voor Jack de Vries om dat op touw te zetten.

  Sander

 11. Geweldig gevonden, zeker omdat de C.U. een stroming is die vooral de achterban in the dark houdt over haar ware bedoelingen….

 12. Paco jongen ik ben,erdoor ! genoten , genoten en nog eens genoten ! Ollie kent vele zoals jij , maar jij hebt kloten (ballen) aan je lijf ! (Ollie schrijft altijd wat hij denkt !) blij jete leren kennen !

 13. Natuurlijk veel stoelen uitgespaard, paco! Bij ons in het stamcafé heeft de cafébaas al zijn stoelen buitengegooid, ze zitten toch allemaal op zijn vrouw!
  Een prachtig darkroom verhaal!
  groetjes

 14. Ha Paco,

  Arie heeft wel een progressief brilletje, maar of hij zo progressief is weet ik zo net niet.
  Dark Roast, briljant gevonden.
  Ot. Je verzoekje staat genoteerd voor de volgende show, of ik alle nummer die ik hier heb zal draaien moet je maar afwachten.
  De shows staan allemaal op: http://www.wir-3.com/

 15. pff, niks voor mij zo’n darkroom! je ziet geen hol voor je ogen!!!!!ben er eens in geweest, dacht om pijptabak te kopen, hellestekedonker was dat daar, alles op den tast! zelfs nu weet ik nog altijd niet wat ik daar allemaal in mijn handen gehad heb, van alles maar gene toebak!

 16. Ik dacht waar blijft ie de clou, en ja hoor, met mijn beperkt vunzige gedachten had ik toch enkele seconden nodig. Toen snel een onderzoekje gedaan, want volgens mij heeft een tweedekamer stoel geen poten, maar ik heb geen keihard bewijs.

  Ik dacht dat de darkroom echt donker was en elkaar niet kan herkennen, help me uit de brand want durf Slob zelf niet te bellen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s