NIEMAND IS VOLMAAKT

 

Mijn medewerker, meneer Froc, zit achter MIJN bureau de krant te lezen als ik mijn kantoor inloop.Er staat een biertje voor zijn neus. Om negen uur ’s morgens Godbetert.
‘Vermaak je je een beetje, meneer Froc,’ vraag ik geinteresseerd terwijl ik hem zonder veel omhaal mijn stoel uit sodemieter.’
Hee! Kan het wat minder,ja!’, roept hij boos. ‘Ik lees gewoon even rustig de krant, ja. Omdat ik het niet trek vandaag.’
‘Als je het niet meer trekt, dan moet je duwen overwegen, meneer Froc. Wist u dat niet?’

Hij kijkt mij loensend aan.’Wilt u ook een biertje, meneer Paco?’
‘Nee dank u. Koffie zou mij beter uitkomen.’
‘Het is anders een alcoholvrij biertje, meneer Paco.’
‘Is dat zo, meneer Froc? Dat is nog erger, een biertje zonder alcohol is als een BH aan de waslijn. Het beste is er uit.’
Hij kan er niet om lachen.
Ik ook niet. Te vroeg.
‘Staat er nog iets belangwekkends in de krant, meneer Froc? Of lag u alleen te slapen achter die krant?’

‘Nou, de aardappels gaan 10% in prijs omhoog. En de koffie ook. Misdadig gewoon.’
‘Daar heeft u een punt, meneer Froc. Je zou het een misdaad tegen de mensheid kunnen noemen. Je zou verwachten dat zoiets meteen op de internationale agenda wordt geplaatst. Niet dan?’
Hij kijkt mij lang aan. Dan:’u heeft ze niet allemaal op en rijtje, meneer Paco.’
‘Ik heb ze wel op een rijtje, meneer Froc. Alleen niet in de juiste volgorde, maar daar kan ik mee leven.’

Dan komt Machteld, mijn origineel Gooise secretaresse binnen:’Dag, boys, al aan het werk?’
Meneer Froc neemt een slokje bier:’O jezus, nee he, daar hebben we Machteld,de schrik van elke vent, blond en intelligent.’
‘Weet je zeker dat er geen alcohol in dat bier zit, meneer Froc?,’ vraag ik bezorgd.
‘Schei nou eens uit met dat zeiken over mijn bier, meneer Paco! Ik drink bier, ja! ‘S’morgens! Nou en? Niemand is volmaakt.’
‘Klopt meneer Froc. Niemand is volmaakt en daar ben jij het beste voorbeeld van’
Meneer Froc morst bier op zijn broek.
Het schuimt.
Machteld doet haar jasje uit.
Het is nog maar kwart over negen.

Advertenties

53 thoughts on “NIEMAND IS VOLMAAKT

 1. En waarom ook niet? Ieder diertje zijn pleziertje hé pacco? *wink, big smile*
  Fijn weekend hoor, boordevol zon en lekker luieren. Laadt de batterijtjes maar goed op zodat je ons ook volgende week met je heerlijke teksten kan verblijden…

 2. Sorryyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy, erslikt in de koffie, toetsenbord naar de kloten.

 3. mogge Paco
  nu het gaat naar de klok van 10 en ik zit aan de koffie
  zal wel wat later worden voor ik aan de pint zit
  zal straks wel wat door het gooi fietsen en eens kijken of ik wat gooise secretaresses zie fietsen
  fijn weekend
  proost

 4. Goeiemorgen, das een goed begin van de dag zeg. Hoe eindigt zo,n dag eigenlijk? Je hebt het zwaar te verduren met je personeel. Geniet maar van het weekend Paco want voordat je het weet is het weer voorbij.

 5. En dan zijn er die zeggen dat werkenden vaak niets uitvoeren op kantoor! Nou, ga er maar eens aan staan om zo vroeg op de dag dit allemaal mee te maken. Hard werken, lijkt mij dat. Niets voor mij.

 6. Froc is een model werknemer, indertijd had ik collega’s die met een kratje achterop de fiets op het werk kwamen. Je moet soms wat om als werkslaaf de dag door te komen en een Machteld als collega helpt ook niet echt….
  Overigens lijkt het wel of u hoofd van een sociale werkplaats bent Amice of een mantelzorger in de overtreffende trap 😉

  Fijn weekend!

 7. Machteld is origineel Goois, zeg je. Hermès sjaal, parelketting en die Toulouse Lautrec-broek? Zit ik een beetje in de goeie richting? Meestal geverfd blond.
  Ik zou haar inruilen voor de moeder van Jolanthe Sneyder.

 8. …alleen niet in de juiste volgorde… En als je zingt, Paco, …de noten in de juiste volgorde ? Misschien wel… met enkele biertjes… ?
  Lie(f)s.

 9. Marketing mededeling: Lees http://www.nummer22absurd.wordpress.com In het kader van de a.s. week van de filosofie: Filosofisch Absurdisme, door professor dr. mr. ir. R. Leijdecker(1955), absurdist- filosoof.

  Amice Paco,

  Dat niemand volmaakt is, heb ik gisterenmiddag even beschouwd tijdens een middag mee wandelen in het lokale centrum van ons dorp.
  Terwijl ik buiten genoot van het zonnetje werd mijn netvlies bezocht door personen, die ik in het kader van uw verhaal, graag wil laten passeren;

  1 man met donkergrijze spijkerbroek, naar buiten staande voeten, Tshirt aan met het opschrift Huntington University ( u weet wat de ziekte van Huntington is?, dacht ik direct) een een plastic tas van de lokale schoenmaker ( orthopedische steunzolen?).
  1 vrouw, haastig van A- B begevend gekleed in een witte strak zittende legging en daarover een bloemtjes schortlengte mode artikel 2011, daarover een op leer lijkend kort jasje. Sportief?, ja maar ik schatte haar op 76 jaar.

  Een jong stel, man wandelwagen duwend, kind lijkt verdacht veel op de man, vrouw kwebbelend via het kind tegen de voor duwend man ( ik weet niet of het haar man is, broer, buurman of minnaar) richting ijssalon, tenminste dat is de richting en het bewijs”Ja, we gaan een ijsje halen hoor, dat vindt jij vast wel lekker?”Kind is naar schatting zo’n 16 maanden. Vrouw heeft een enorme, reuze formaat achterwerk.

  Niemand is volmaakt, ook ik niet: 1.93m lang, uitpuilende ogen, schoenmaat 45, rugzak ( 3hoekmodel) met marsen en snikkers altijd bij me, dyslexies paranoide verslaafd aan de cola, licht melancholieke stemming, lang haar tot op de bilnaad en van oosteruropese arabische joodse aziatische zuidamerikaanse afkomst.

  Maar dat laatste gelooft niemand!

  Waardige groet,

 10. Nou nou we kennen 1 persoon die zich wel volmaakt noemt… Marijke H. bejaarde dame uit het Limburgse- ook wel hertje genoemd, die zich op kosten van haar partner totaal heeft laten verbouwen door het klussenteam van de commercielen nadat ze meedeed aan het programma “Help mijn man is prutser”, “help mijn man denkt dat hij plastisch cosmetische chirurg is”

  Tja.. de perfecte vrouw uit ons land, 156 jaar, 63 kg schoon aan de vleeshaak, ruim in haar vel en een geestelijk vermogen van ee kleuter… of kijken we liever (dames) naar een strakke 6pack buik van een toy boy? (mannen) naar het lichaam van BB ( maar jaren geleden) en Catherine Deneuve Of mannen (..) naar Albert Verlintje c.s.

 11. Hanneke:DAT WIL JE NIET WETEN
  Nummer 22: dank weer voor de lach
  Aad: van mij wel
  GerdaYD Doe ik
  Oma:dat laatste
  JAnKrosenbrink: zo is dat;:)
  Lies:zingen doe ik niemand aan
  Dominic: tja
  Fokkio:dank
  Maadtje: MAG IK erover nadenken?
  Sjoerd:de meetse dagen beginnen zo
  Joke:zo gaat het de hele dag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s