ALLES KITS, JANSEN?

Vriend Jansen fractielijer van een plaatselijk politiek ongemak, komt de kroeg binnen. Normaal gesproken schrik ik dan altijd een beetje want je weet nooit met Jansen. In zijn omgeving gaat er altijd wel wat mis.
Nu slaat mijn schrik om in verbijstering. Jansen komt, ingenaaid in zijn persconferentiepak, binnen. Het betreft hier een C&A kroonkostuum, stijlgroep Groningen en echt lamswol. Kortom vlaggetjesweekmateriaal.
Hoe een volwassen kerel zich serieus in zo’n textielfout kan hijsen is mij een raadsel, maar oké.

Waar komt mijn verbijstering dan vandaan? Twee redenen! Op de eerste plaats heeft Jansen zich ontdaan van zijn politiek correcte wurgkoord. Daar is hij duidelijk nog niet aan gewend want het bovenste knoopje van zijn overhemd is nog dicht, zodat zijn hoofd nu iets weg heeft van een , op een paal gespietste, trofee van een kannibaal.
Op de tweede plaats het hoofd van Jansen. Jezus. Zijn pan is knalrood met hier en daar wat loslatende schilfertjes. Alsof hij roos in zijn wenkbrauwen heeft.

‘Zeg, Jansen, er lopen hier kinderen in de buurt, wil je daar wel even rekening mee houden, ja?,’ begroet ik hem.
‘Wa??,’ stamelt de politieke pioenroos .
‘Nou, als kinderen dat hoofd van jou zien bezorg je ze een levenslang trauma. Waar heb je in vredesnaam met je kop ingezeten? Magnetron uitgeprobeerd?’
‘Tja,’ fluistert Jansen met gebarsten lippen. ‘Mijn vrouw heeft recent een zonnebank aangeschaft. Daar ben ik op in slaap gevallen.’
‘In slaap gevallen?? Er zit toch een tijdklok op die dingen?’
‘Ja, maar die heb ik verkeerd ingesteld of zo.’

Mijn compagnon, de vrijeradicaal Ab komt bij uit een roes waar hij al een halve dag mee bezig is en gaat rechtop zitten. Bij de aanblik van Jansen spert hij zijn ogen wijd open:‘Here Jezus!! Wat hebben we hier?? Beetje napalm gemorst, Minister-president Jansen?
Ga je zo de raadsvergadering voorzitten? Kolere, sukkel. Zo neemt niemand je toch meer serieus? ‘
Moeizaam gaat Ab staan en drentelt om Jansen heen. ‘Zeg, Jansen, is je reet ook zo toegetakeld?’
Jansen kijkt beteuterd naar Ab; ‘Nee, gelukkig had ik mijn boxershort nog aan.’
‘Ach, kijk aan’, zegt Ab. ‘Dan is er geen probleem.Dan kun je gewoon vergaderen met die politieke sukkels van die padvindersclub van jou.’
‘Hoe bedoel je,’ vraagt Jansen, die een vergeefse poging doet om een wenkbrauw op te trekken. Dat lukt niet omdat zijn wenkbrauwen volledig weggeschroeid zijn. Wel eens iemand zonder wenkbrauwen gezien? Nee? Stel je dan een lijk in verregaande staat van ontbinding voor, dan heb je enig idee waar ik het over heb.

‘Wat ik bedoel’, antwoordt Ab, ‘dat je tijdens die vergadering gewoon omgekeerd in je stoel gaat zitten. Hoofd op de zitting en je reet boven de tafel uit. Niemand die het verschil ziet. Een andere oplossing zie ik niet zo gauw. Anders zou ik zeggen, lul gewoon uit je nek zoals altijd, maar die is ook knalrood.

Dan komt kroegbaas uit zijn keuken gewaggeld en ziet Jansen staan. Met open mond staart kroegbaas naar dit stilleven. Hij laat nog net niet de pan met gehaktballen uit zijn handen glippen. Niet dat het verschil maakt want in dat geval stopt hij de ballen gewoon weer terug in de pan.
‘Godallejezus!!, wie heeft die totempaal hier neergezet???? Kunnen jullie die voodootroep niet in je eigen huis neerzetten? ‘
Langzaam loopt hij op Jansen af die zuchtend en met een pijnlijk gezicht het bovenste knoopje van zijn overhemd losmaakt.
‘O, nou zie ik het,’ zegt kroegbaas.Het is Indiana Jansen. En bulderend van het lachen slaat hij Jansen hard en kameraadschappelijk op zijn rug.
‘Alles kits, Jansen?

Advertenties

56 thoughts on “ALLES KITS, JANSEN?

 1. Indiana Jansen… leuk gevonden! Net zoals de héle bovenstaande tekst dat is paco!
  Dankjewel voor je wens op succes, en maak er een fijne, humorvolle dinsdag van!

 2. ‘Klappkarabik’ noemen ze zo’n soort zonnestelsel in DLD. Enkeltje Noordpool om de boel weerop orde te brengen?

 3. Arme man, voldoet hij aan het standaardbeeld van de geslaagde politicus wordt hij op een enkel inschattingsfoutje afgerekend door een ongenadige omgeving….haha! Prachtige beschrijving van dat C en A kostuum trouwens…

 4. Paco goeden morgen
  ik heb genoten van deze middag in de kroeg
  zo omschreven als was ik er zelf bij haha
  ja de omschrijving van die textiel fout
  om het maar niet te hebben over die meneer jansen
  dag begonnen met een lach
  bedankt

 5. Haha! Hier hadden we ook een wethouder Jansen. Vaak zag hij eruit alsof hij met zijn kleren aan in slaap was gevallen en net op tijd door zijn vrouw was gewekt uit zijn middagdutje om op tijd op de vergadering te zijn. Het stukje zou zomaar over hem kunnen gaan…

 6. Jansen is een politicus dus sowieso niet te vertrouwen, ik geloof dat zonnebank verhaal niet. Denk dat hij een goedkoop reisje heeft gemaakt met Easypet naar Japon. De energiebedrijven aldaar schijnen op het moment goedkope rondleidingen te geven aan bestuurders die het licht van nabij willen aanschouwen. Ik zou maar eens zo’n Kijkshop geigertellertje aanschaffen 😉

  Fijne dag allen!

 7. Ik zou bijna medelijden krijgen, en dat met zo’n corrupt heerschap, fraaie verhalen, als ik ze eerder had gelezen zou wijlen mijn hond geen Leo maar Jansen geheten.

 8. Zijn wenkbrauwen kan ie ook al niet meer achteruit kammen, om zijn knalrode voorhoofd te bedekken, want ze zijn verschroeid! 🙂
  Mooi verhaal, Paco!
  groetjes

 9. Amice Paco,

  Wel een halal lamswol van ongeschoren lammeren van de vega slachterij uit Kaboem, toch?
  Kosher, zegt zijn vriend..het is een Kosher kostuum van lammetjes kleuterboederij. U moet wel correct blijven, zeg!
  De topping van een coupe Jansen Helene ijsje is een foutje van de serveerster op het terras van Ijssalon”De Kale Neet! Ook voor gratis toppings”. Jansen is liefhebber van wurgsexuele koorden ter verlusting van het stazi portret in de hal van het gemeentehuis. Het rood aanlopen is zijn politieke kleur, soms geel en groen, maar dat terzijde.
  Rectaal en Adolf, kostuum ontwerpers van den goede snit, breien nu lamswollen onderbroeken op rituele wijze en stelen de show op de catwalk te Vlagtwedde, om maar een modedorp te noemen.

  Toch?

 10. Mijn nicht (mijn gedachten) heeft me aangeraden om eens bij je te lezen, en ik ben blij met de tip, want ik zit net als zij schaterlachend achter mijn pc. Erg goed geschreven!

 11. Ha Paco,

  Stom dat Indiana Jansen niet eerst jullie hulp heeft ingeroepen, je had de klok vast goed ingesteld.
  Dat de kroeg niet leeg is gestroomt, klanten kunnen daar echt niet tegen. oma

 12. Lies et al

  Onder het genot van een Zotte dan toch wel en wat chocolaatjes, keuze genoeg denk ik zo in Brugge. Minnewater….

  Met Ollandse groet, nummer 22

 13. Paco c.s.

  Wat een wonderlijke gebeurtenissen en wat en lach in tijden van kommer en kwel op deze aarde. Zo, kijk ik nu uit met het eten van vis, sushi en rijden in japanse auto’s.. gisteren zag ik nog wat lichtgevende vissen in een japans reataurant voorbij komen.. Oeps, dat waren de bordjes van de nooduitgang aanduiding. Pardon, mijn excuses

  Maar Indiana Jansen en zijn Temple of Doom moet wel ene lange weg zijn naar een wachtgeld carriëre. Hebt u al kennisgemaakt met zijn nieuwe beleidsambtenaar de oude heer ( ad interim gedetacheerd) Bergvoet (78).. wat die allemaal uitspookt.. daar kan je een heel feuilleton over schrijven.

  Maar dat alles en nu terzijde.

 14. @Ab:Ha die Ab,waar dan?
  @nummer22: ik wacht je feuilleton af
  @GErdaYD:het beviel uitstekend;-)
  @sloeber:DANK JE WEL
  @oma:hij stroomde ook leeg haha
  @sJOERD:DAT MAAKT MIJN DAG WEER GOED
  @bloempje: mee eens
  @fulpvalstar:ZOU IK GEEN HOND AANDOEN
  @bEUKMANS:GOED IDEE
  @glaswerk: ik denk het haha

  @Lies: dank dank
  @Ron: fijn om te horen
  @Joke: ik word er verlegen van
  @GEa; fijn om te horen.Dank
  @Dominic:dank je wel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s