ROTARY KERELS

Wethouder Jansen heeft in onze woonplaats een heuse Rotarysociëteit opgericht. Dat onbrak er nog aan. Ik kreeg een uitnodiging voor de opening van deze ‘club voor ontmoeting en gezelligheid voor een gezelschap illustere “kerels””
Ik verzin het niet, het staat echt zo in de uitnodiging. Die uitnodiging moet een vergissing van Jansen’s secretaresse zijn want van alle illustere ‘kerels’ zou Jansen zelf mij nooit uitgenodigd hebben.
Dus bel ik mijn compagnon Ab of hij meegaat.’Dresscode smoking en cocktailjurk, Ab. Doe jij de jurk aan of ik?’

Wij laten de uitnodiging aan de portier zien en betreden de zaal waar een honderdtal deftige gehaktballen met elkaar converseren.
‘Nou,’ merkt Ab op. ‘Daar gaan wij dan. Gelukkig heb ik mij in de taal van die gehaktballen eh…ingelezen.’
Om het gezellig te houden gaan wij bij een groepje ‘kerels’ staan die hun sporen hebben verdiend in het internetgebeuren zoals één van hen, gekleed in een fout kostuum met een strikje, luid en duidelijk laat weten.
‘Wij zijn grote spelers op de markt,’ roept foutkostuum triomfantelijk
‘Mag ik even intunen op de discussie?,’ vraagt Ab ernstig knikkend.
‘Tuurlijk Ab, volledig mee agreed,’ zeg ik .’Misschien kunnen wij even mondeling bijpraten met deze heren.’
‘O?,’ zeg fout kostuum. ‘En eh…uit welke branche komen de heren?’
‘Nou,’ zegt Ab. ‘Wij zijn zelfstandige teamplayers in het onderzoeksgebeuren. Een tak van sport waarin wij graag problemen tackelen.’
‘Zeu zeu,’ zegt fout kostuum. ‘En wat houdt dat onderzoeken dan precies in, qua doelstellingsgebieden?’

‘Zal ik uitleggen, zegt Ab. Wij zijn zeer proactief in het doorcommuniceren van out-of-the-box projecten. Ik bedoel; die projecten hebben een hele voortrein en gelet op de visuele focus moet je toch waken voor het in het veld schoppen van een probleem.’
Ik kijk Ab bewonderend aan. Ik ben trots op mijn compagnon.
Fout kostuum en de overige Rotaryboys kijken Ab met grote ogen aan.

“Maar zijn jullie dan de key-functionarissen,’ probeert fout kostuum wanhopig om zich heen kijkend
‘Zeker wel wat betreft het outsite-advies, waar het het inpluggen van een nieuwe cliënt betreft,’zegt Ab. ’Maar voor het feedback formaliseren en het vaststellen van de ijkpunten usen wij graag, via het rectale doorcommuniceren, de lagere goden.

Wethouder Jansen is er ongemerkt bij komen staan. Rood hoofd, beschamende uitdrukking
‘Ik kan mij niet herinneren dat de beide eh..heren een uitnodiging kregen?,’ lispelt hij hautain.
‘Zeker wel,’ antwoord ik. ’Wij zijn wel degelijk administratief opgeleverd middels een uitnodiging door uw secretaresse. Maar zoals Ab al zei. Wij willen geen problemen het veld inschoppen dus verlaten wij deze darkroom vol rotary-kerels.
‘Later,’ groet Ab terwijl wij haastig weglopen.
‘Rollator,’ grapt het foute kostuum grinnikend.
Zoveel lolligheid in eens kan ik niet aan waardoor ik, uit balans gebracht door mijn aanhoudende schaterlach een tafel met dure flessen wijn omverloop.
‘Nou kerel,’ zegt Ab terwijl een zee van rode wijn over de vloer golft, ‘’ dat is nou wat ik bedoel met een probleem tackelen’.
Snel verlaten wij het pand om ons eigen ding te gaan doen.

Ab’s coctailjurk stinkt ranzig naar de rode wijn.

Advertenties

47 thoughts on “ROTARY KERELS

 1. Die termen ben je kwijt. Zo heb ik er zelf eens een aantal bij elkaar gezocht uit de zachte sector van het onderwijs. Onthullend nietszeggend. Heerlijk.

 2. Tja, een wereldje apart hé paco? Nu ja, ieder diertje zijn pleziertje. En ons pleziertje is deze zo zonnig beginnende lente… ga jij maar lekker buiten spelen, hihi, en vergeet de notabelen!

 3. Amice Paco en anderen!

  Tja, Rot Ary Club (RAC) een groep van zeldzame mannen en vrouwen die iets voor den arme mensch willen betekenen, maar wel in besloten gezelschap met elkaar. Wat een ballententen; De Kiwani’s, de Ronde Tafels,
  De Rotary’s der lage landen.. Doet me altijd direct denken aan Opus Dei, De Vrij Metselaars Loges ( dat waren pas de echte ZZP’s en dat al eeuwen lang, beetje timmeren, zagen, meten onder een gezellige babbel met elkaar)

  Enfin, de just in time managers met hun time management gevolgde communciatietrainingen voor een effectieve besluitvormingsproces met collega’s en leidinggevenden in een 3 daagse sessie op de veluwe, koet wel leiden tot de oplossing van het netwerk, net werk probleem dat kansen en uitdagingen wordt genoemd naar de theorie van ben tiggelaar de goeroe van 1 daagse trainingen, de opvolger van ratelslang de bbq ophistser, waar mening ceo, coo, cfo nog pijnlijke herinneringen aan hebben overgehouden…. en u en ik weten, wie zijn billen, pardon voeten brandt moet op den blaren zitten, in het gevang, op wachtgeld gezet of mag de eigen zakken nog even vullen uit de kas der spaarders.

  Dat is de ware theorie in de praktijk. Deming, Mintzberg, Kaizen, Einstein, Dik Bruna, Annie M.G. Schmidt en zelfs Hawking vragen zich af waarom zij hebben meegewerlt aan de ranzigheid van de mensheid.

  Of draaf ik weer eens absurdistisch door?

  Maar dit terzijde, natuurlijk!

 4. Een Edamse rotary club
  vol elitair vissermans gehup
  ik zie wandelende makrelen
  aardappels in der lui kelen
  opper makreel Jansen
  even met Ab aan het dansen
  stuiterende flessen wijn
  daar komt het venijn
  dan geagiteerd geroep
  eindigend in een vissoep

  Fijne dag!

 5. via….
  ken ik het sfeertje
  dikke sigaren ook
  beiden niet mijn ding
  ‘wij zijn grote spelers op de markt’ mooi getypeerd
  hoe dan ook…
  zij doen weer dingen voor anderen die ik niet doe of niet binnen mijn pakketje passen.
  jij hebt er overigens wel het hoofd voor, dus ik begrijp wel als je ze zouden vragen 😉

 6. Mooi verhaal ! Ooit heb ik eens opgetreden, met mijn bandje, op een avond voor de Rotary. Later kregen we te horen dat het voor een goed doel was en in plaats van de gebruikelijke gage moesten we het doen met een fles wijn als beloning. Niet 1 van de avonden waarop ik met veel plezier terug kijk…;o)

 7. Even OT paco: ik zou je met héél veel plezier zo’n appelbeignet willen mailen. Helaas, het zal bij virtueel smullen blijven vrees ik… *wink, big smile*
  Wat niét virtueel is, maar écht: deze zich weerom zonnige aankondigende lentedag. Geniet dààr maar van!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s