DE SOF VAN EDEN

 

Op twitter trekt een bericht mijn aandacht: “het grote aftellen is begonnen,’
Bij zo’n bericht bekruipt mij altijd een gevoel van onheil.Het gevoel dat het nu echt gaat gebeuren, het einde van de wereld komt eraan. Zoiets.
Dat er een komeet in botsing met de aarde komt. Of dat alle kerncentrale’s van Japan tegelijk exploderen.Dan is het ook wel voorbij, zo ongeveer.
De hele wereldbevolking in één keer naar God. Letterlijk. Allemaal in één keer richting hemelpoort omdat we de aarde naar de klote hebben geholpen.

En dat de hele wereldbevolking zal ondergebracht worden in de Sof van Eden.Een soort daklozenpark in de buurt van de Hemelpoort waar 26 apostelen onder leiding van Judas de verschrikelijke de hele Sof van Eden volgooien met een berg gemankeerde tenten, die Mozes nog gbruikte om zijn bergrede wat meer cachet te geven.
Daarna wordt als eerste een schriftelijke cursus inburgeren in zes stappen uitgedeeld waarna het kaf van het koren wordt gescheiden..Een pijnlijk proces trouwens, dat scheiden.  Als je niet foutloos het Onze Vader kunt opzeggen, ben je goed de lul.  Dan kom je de Hemel niet binnen. Je staat dan stotterend van ellende naar woorden te zoeken die in de verte met het Onze Vader te maken hebben. Oké,van Frans Bauer kun je alle teksten foutloos en in één adem opdreunen maar het Onze Vader is een heel ander verhaal.

Je vraagt je trouwens af, of het zo langzamerhand niet een keer bomvol is in die Hemel. Dat moet toch wel.  Wordt het niet tijd dat er intussen wat geruimd wordt daar?
Niet dan? En nog een belangrijke vraag; mag ik mijn oude cd’tjes van The Stones meenemen.
En hoe zit het met de familiehereniging daar?

Kortom; ik ril als ik zo’n zin lees als : het grote aftellen is begonnen.
Ik lees verder want de zin gaat ook verder: het grote aftellen is begonnen. Vandaag over 9 weken start “Knevel en van den Brink” weer, #KvdB. Op 16 mei.                                                                                                                                                                                                                                                                                                         Dus toch. Ik bedoel, heb ik  het toch goed gelezen. De wereld vergaat inderdaad.  Maar pas op 16 mei.  Dus we hebben nog even.
Intussen leer ik het Onze Vader uit mijn hoofd.

Je moet wel.

Advertenties

47 thoughts on “DE SOF VAN EDEN

 1. Oeps dat wordt niks met ons ben ik bang, het onze vader en Frans Bauer dat wordt de hel, in ieder geval voor mij.
  Smokkel ik een goeie cognac en een doos lekkere sigaren mee, vuurtje is bij de hand, samen oproken en drinken…..?
  Het heeft één voordeel, van Knevel en zijn maat zijn we dan wel verlost 😉

  Fijne dag Amice!

 2. Zondag laatst moest Ollie verplicht naar de kerk. Als Ollie de “jonge dochters” bekeek , dacht hij loopt dat maar rond in de hemel ? Ook heeft Ollie een hevige schrik van Nonnen. Geef Ollie maar de highway to hell ! En een mooi blonde met dikke …. 😉

 3. Ha ha, dus toch.
  Dat waren twee mannen, een gedachte he Paco, qua onderwerp dan bedoel ik -met een beetje fantasie.
  Gelukkig beheers ik mijn paternoster nog steeds. En u?

  Ceesgegroetje

 4. Komt een Hells Angel met zijn Harley bij de poort en wil naar binnen.
  Zegt Petrus ‘jij mag naar binnen maar je motor niet’ , ok zegt die biker teleurgesteld en parkeert ‘m in de stalling.
  Een paar dagen later word hij wakker omdat zijn motor met een kolere gang langs rijdt. Hij kwaad naar Petrus, waarom mag een ander hier wel motor rijden en ik niet?
  Zegt Petrus ‘tja zoontje van de baas hè’…..

 5. PATER NOSTER, qui es in caelis, sanctificetur nomen tuum. Adveniat regnum tuum. Fiat voluntas tua, sicut in caelo et in terra. Panem nostrum quotidianum da nobis hodie, et dimitte nobis debita nostra sicut et nos dimittimus debitoribus nostris. Et ne nos inducas in tentationem, sed libera nos a malo. Amen.

 6. Na het einde van de wereld blijven er volgens zeggen wat slimme mensen leven en daarvan is dit ‘vosje’ er eentje!
  Anders mocht ik toch zoiets als gaan hemelen, dan wil ik met Brood rocken en daarna bij Ramses Shaffy op schoot. <-[Ooit gedaan nooit vergeten.]
  Kan ik hier nog ergens, vóór de Big Boom, mijn wensen kwijt?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s