IN 60 SECONDEN

De wereld gaat steeds sneller. Een hele geruststelling dat het journaal zich daar naadloos bij aanpast. Ik vind het een uitvinding: Het journaal in 60 seconden!
Op elke zender zie je dat tegenwoordig. Alle leed en ellende in 60 seconden ter consumptie aangeboden.
Bijkomend voordeel is dat het aangeboden leed dan een stuk minder erg lijkt. Ik bedoel; eerst zie je een aardbeving die binnen drie seconden afgehandeld wordt ,met als gevolg dat het verdriet aan je voorbij gaat. Daarna, 4 seconden in beeld, de ellende in Libie waar ongezond veel doden vallen. Tijd om te treuren krijg je niet want het volgende onderwerp, een lam met drie koppen geboren, dient zich al weer aan. Jammer genoeg zie je maar twee koppen omdat de tijd ontbreekt ook de derde kop te laten zien. Maar alles heeft nu eenmaal zijn nadelen.

Persoonlijk vind ik dat dit razendsnelle gedoe navolging verdient. Neem een programma als de X-factor. Denk je eens even in dat je daar binnen 60 seconden vanaf bent!  Een geniale vondst toch?  Bijkomend voordeel is, dat je een stuk langer leeft want je krijgt geen tijd om je te ergeren. Dat hoeft ook niet want nauwelijks heb je koffie ingeschonken of X-factor is al weer afgelopen. Nou vooruit,  maak het 62 seconden. Tijd genoeg om Gordon met een nekschot uit zijn lijden te verlossen. Halleluja!

Trek het ook eens door naar voetbal! Het water loopt mij nu al in de mond. Geen urenlange elleboogstoten, kopstoten of tongzoenende spelers na een doelpunt meer. Gewoon beginnen en zestig seconden later weer stoppen. Iedereen tevreden. Kortom; 60 seconden voetbalellende waarbij inbegrepen, 10 seconden nabeschouwing.  De wereld gaat er ineens heel anders uitzien.

Dan het weer!  Stel je eens voor. Slechts 60 seconden,  Piet Paulusma, per dag.  Daar knapt een mens pas echt van op. Alleen dàt al!  Geen ellenlang gezeur meer over een zeilwedstrijd in Appingendam met altijd datzelfde bruggetje van Piet: “als wij over zeilen spreken, komen wij vanzelf op het weer”  Hoeven wij nooit meer te horen. Praise the lord. In 60 seconden moet het lukken om te zeggen dat het gaat regenen of niet.
Zelfs Piet moet dat kunnen.

Buiten barst er een bui los. Als nou ook nog even geregeld kan worden dat die bui in 60 seconden voorbij is, ben ik helemaal tevreden

Advertenties

30 thoughts on “IN 60 SECONDEN

 1. Geniaal … als je dan nog 60 beeldjes tegelijk bekijkt, ben je in 1minuut ready steady. De Tijd in een notendop!
  Ik genoot van je opsommingen.
  De wereld dreigt een hygiënisch sanatorium te worden …

 2. goeden morgen Paco
  ging mij allemaal te snel
  ik leef nu erg rustig , maandag gaat het weer volgens het klokje
  wens je ook een rustig weekend , hopelijk langer dan die 60 sec.
  mzl

 3. Prachtig. kun je het kabinet Rutte voorstellen om het 60 seconden item direct verplicht in Hilversumland in te voeren om daarna ook binnen 60 seconden naar België te verhuizen waar ze al 250 dagen bewijzen dat een regering helemaal niet nodig is.

 4. In 60 sec de wereld door dat lijkt me wel wat.
  Eerst eens proberen om jouw blog + reacties in 60 sec te klaren,
  nu ga ik eerst oefenen in een 60 sec blog 😉
  Mooi blog Paco!

  Fijn weekend voor allen!

 5. nu dat is wederzijds Paco
  en het is dan de bedoeling een glimlach te ontfutselen
  trouwens dat lukt jou hier ook prima
  allemaal blije mensen hier
  een dag niet gelachen is een dag niet geleefd
  ik wens je nog een mooie dag

 6. X factor en al die andere onzinnige talentenjachten in 60 seconden blijft er meer tijd over voor fatsoenlijke televisie zoals een mooie film of serie. Kon je het zelf maar bepalen wat 60 seconden duurt en wat niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s