KOLEREZAAK

 

Compagnon, de vrijeradicaal belt: ‘ik kom je halen.We moetern effe naar een kolerezaak.’
‘Kolerezaak?’
‘Ja,  al mijn broeken zijn gekrompen. Moet dus nieuwe kopen.’
Kolerezaak!
Ik ril.

Dus rijden wij naar een klerenzaak. Ik parkeer voor een trendy herenmodezaak. Op de gevel staat:
“Louis Jansens Men’s Fashion, Exclusieve Herenmode. De naam alleen al staat garant voor rotzooi, maar oké, Louis is geen familie van fractieonbenul Jansen dus ,soit.

Eenmaal binnen wil Ab zich wat oriënteren in de fashion en overige teringzooi,  maar daar krijgt hij de kans niet voor.  Zoals gewoonlijk in een kledingzaak word je besprongen door een verkoopster met een grijns die ze er op de Modevakschool ingenaaid hebben en die uitsluitend middels een lasbrander verwijderd kan worden.
‘Dag meneer’,  lispelt ze zelfverzekerd. Op haar bloes heeft ze een naamkaartje. Ook zoiets. Waarom dragen die verkoopsters caissières en loslopende telefonistes altijd van die achterlijke naamkaartjes???? Wat kan mij het schelen hoe ze heten! Ik wil alleen kopen, betalen en wegwezen. Op haar naamkaartje staat “Wilniet”
‘Zoekt u iets speciaals?’ , vraagt Wilniet.
‘Ja, zegt Ab na enig nadenken.  ‘Ik zoek een nieuwe wasdroger, de kleur maakt niet uit.’
Wilniet kijkt hem aan. Ongelovig, besluiteloos en met het begin van een zekere angst.
‘Eh, dan moet u toch echt in een andere winkel zijn,  meneer’
Ab kijkt naar haar naamplaatje: ‘niet om het één of ander eh..Wilniet maar hoor jij niet op het kerkhof te liggen?’
De angst slaat om in beginnende paniek en ze kijkt hulpzoekend om zich heen.
‘Ja sorry hoor, Wilniet maar dat hoorde ik net die mevrouw daar tegen haar zoontje zeggen: “Wilniet ligt op het kerkhof.”

Wilniet’s mond blijft openhangen waardoor ik een uitstekend zicht krijg op haar onlangs gerenoveerde tandbederf.
‘Moet je horen Wilniet, mijn broeken en truien zijn gekrompen. Daarom wil ik zes kuitbroeken passen, en twee, voor een overhemd doorgaand niemandalletje. Eh..buttonup uiteraard… En om het af te ronden een bijpassende Ray Ban zonnebril. Is weer eens wat anders dan dat ding van Anders ad  3,95. vind je ook niet?’
Wilniet vindt niets zo te zien. Nog even en ze moet aan de beademing.
Toch lukt het haar om Ab binnen drie uur de halve winkel te laten passen maar Ab past als ze aan komt zetten met een stropdas die hij ONDER zijn overhemd moet dragen. Op de blote huid dus!!

‘Sorry, maar dat kanniet Wilniet,’ze Ab. ‘Er zijn grenzen. Zie je me zo al naar een sollicitatiegesprek bij de Gemeente gaan??  Zie je het?? Of niet?? Oké dan, ik ben toch niet achterlijk??’
‘Meneer ,dit is echt stoer hoor, en dit is echt de laatste mode.’
‘De laatste?  Hoezo, ga je failliet binnenkort? ‘

Eindelijk lacht ze. Totdat ze Ab’s definitieve aankoop hoort: ‘Oké, Wilniet, ik neem alleen die grijze onderbroek zonder gulp.’
Ze kijkt hem aan. Strak. Ze heeft 3 ½ uur gezwoegd om Ab een wat eigentijdser aanblik te geven en dan presteert hij het om alleen een onderbroek te kopen ad 1,32.

‘Kan oom Ab pinnen,  lieverd,’  vraag ik om het wat draaglijker te maken.
‘Nee,  dat kan niet’, zegt ze kort.
‘Kanniet of Wilniet’, vraag ik voor alle zekerheid.
‘Wil niet,’ zegt ze.
‘O, en mag ik jullie nog een raad geven? Koop eens een lekker zeepje. Jullie hebben een ouwemannengeur om je heen hangen..’

Advertenties

40 thoughts on “KOLEREZAAK

 1. Amices! Paco.c.s.

  Kolere streek zeg! daar gaat de detailhandel aan kapot. Toevallig ken ik Wilniet, familie van Kanniet ook uit hetzelfde gehucht, waar de enige winkel de dierenwinkel is die halsbanden voor vaderdag en handboeien voor moederdag als broodjes over de toonbank zien gaan.

  Direct, toen de dominee vanaf de kansel in 4 zondagsessies ( waaarvan 2 privé in samenwerking met de pastoor van “De heilige kerk der moeder mariaisten van de heilige paal”, maar dit terzijde) gingen de kerkgangers naar hun bedstede, om een onrustige nacht te hebben.
  Jawel demonen uit het Walhalla kwamen even langs en de volgende ochtend, gingen de deuren van de dierenwinkel vroeg open , omstreek 04.45 ( the postman always rings twice) en om 8.45 warende aangeprezen attributen uitverkocht.
  Halleluja , klonkt er door de ramen van het parochiehuis en dominees woniging. Hosanna! sado masochistische winsten,…alweer!

  Wat heeft dit nu met het onderbroekenverhaal te maken? kunt u als lid van de amices genotschap natuurlijk- op deze vroege morgen- afvragen..of uw hoofd krabbend achter de oren bezig houden.

  Nou niets, dan dat na 4 uur handboeien passen Hans Kazan gebeld moest worden, Hans Klok als hulpje van Batman ook nog assistentie moeste verlenen, want de enige hond in dat gehucht had de bos met 345 sleutels meegenomen.
  De halsbanden zitten lekker riepende naakt lopende dorpsgenoten.. dat weer wel! Het is maar 1x per jaar vaderdag! mogen we ons zelf ook een keer verwennen!

  En ja, de onderbroeken dragers( sommige totaal naakt) hadden verdacht veel bruine strepen, de gele komen van Geilman uit een naburig dorp.

  Kanniet, Tochniet, Weldan en Dus, Zodoende De Frisser,
  groeten alle Amices!

  Tja, of…

 2. Amices! Amice Paco!

  Zojuist teruggekeerd van een stevige ochtendwandeling naar de dichtsbijzijnde bakker.

  Na eerst wat moeders en vaders met kinderen voorop en/of achterop te hebben ontweken.
  Montessori school, nou dan weet je wel hoeveel bakfietsen met bakvissen met hun kroost de straten bevolken..

  Langs het huis van de reeds jaren geleden gepensioneerde burgervader over het bruggetje en wat zwerfvuil, oversteekplaats link rechts, rechts links, links rechts.. you never know welke malloot met 120 aan komt racen… , langs de winkelwagentjes, naar de bakker, waar de geuren van vers gebakken brood mijn zintuigen prikkelen..zeg ik na een welgemeend “goedemorgen dames” ( ik ben de enige man in een bakkerij met en ik heb ze geteld 8 dames) wie is de laatste?
  Dat ben ik maar ze geven antwoord.. “Ik meneer”, u bent na mij aan de beurt. Ik spied wat rond… aha nu al moorkoppen in de vitrine, een slagroompunt en vruchtengebakje…. daar ligt wat ik wil kopen… croissants en het liefst nog warm…
  Thuis gekomen, koffie apparaat aan, de 3 croissant -nog een beetje warm- waarvan 2 uit het zakje nemend, pruttelt mijn volautomatische APK gekeurd koffiezetapparaat zich klaar en ik kan mijn Latte machiatta gaan maken en dat doe ik dan…. Hup, croissant op bordje, krantjes mee..naar de bank in de voorkamer…en genieten.

  De overgebleven croissant in het zakje is voor mijn dochter die nog slaapt… zij “studeert” maar nu even niet.

  Tijdens het naar huis fietsen -gisterenavond na een bezoek in een naburgig dorp- vroeg ik nog.. hoe laat ze van haar OV kaart gebruik gaat maken..”Dat weet je toch, ik heb het al gezegd en roetsj ze fietste een andere straat in.

  Thuis gekomen zag ik haar het licht aandoen, de televisie en ja hoor…
  Boer zoekt vrouw en boerin zoekt man…..!
  “Ik ga naar boven, moet nog wat werken en doe jij alle lichten uit, leeg de afwasmachine en ruim jouw eigen rotzooi op van de laatste dagen, graag”

  En vandaag ontving ik een email dat een afspraak niet door kan gaan omdat een chemische curretage had plaatsgevonden… moest ik dat wel weten? wilde ik dat wel weten… Nou ja..

  Een slok koffie doet wonderen…

  Van die maandagmorgen zaken, ik kijk naar buiten..het is stil! doodstil…!

  Nog even wat rapportjes afronden en ik heb mijn werk al weer gedaan.

  Amices, u ook een fijne dag!

 3. Amices, dank weer voor de glimlach
  op deze natte grauwe maandag

  Een kolerezaak bezoek
  voor een verse onderbroek
  een met strepen of met stippen
  voor het bedekken van de lippen
  of het verbergen van een korst
  het nadruppelen van de worst
  ja het bezoek aan zo’n zaak
  is niet altijd een fijne taak
  nee meestal word ik niet zo blij
  daarom hangt mijn handeltje
  doorgaans lekker vrij

  Beukmans wenst u weer een prettige voortzetting!

 4. Pingback: DAILEY VANDAAG | THE PACOPAINTER DAILEY

 5. een broek moet gewoon goed zitten
  vooral bij die mannen die op oudere leeftijd van die spillebeentjes krijgen
  mag dus best tijd kosten om een goeie te vinden hoor Ab

 6. Amices!

  Vandaag – vanmiddag om exact te zijn- heb ik wat veldwerk gedaan in een dameskledingzaak -afdeling lingerie.
  Het is mij als onderzoeker altijd gelegen om een onderzoeksgroep te kiezen die mij bij voorbaat al doet snakken naar een nieuwe opdracht.

  Maar nu, op eigen initiatief en eigen kosten ( exlcusief BTW)

  Zo spoedde ik me op mijn Gazelle naar het lokale centrum van mijn dorp en ging de lingerie afdeling van een kledingzaak binnen. Damesmodezaak B.
  heeft een collectie BH’s , Slips, Strings, Bikini’s, Badpakken, Nylonkousen, Jarratelletje en wat spannende hulpmiddelen ( alleen op aanvraag) + 6 kleedruimtes met de gordijnen zo;n 65 centimer boven de grodn.

  Ik zetelde mij op een lederen fauteuil en ging onderuitgezakt kijken naar de bewegingen voor me. “Ja, ik zit lekker en doet u maar een koffie van de zaak”, zei ik tgen, naar ik aanneem de bedirjfsleidster, een forse vrouw met cupmaat DD.. ik ken mijn maten! Zo weet ik dat A75 klein is en G zeer fors, zeg maar formaat Erica T. maar dan strak.

  Ik zag de spataderige benen en een slip formaat XL op de grond vallen, eerst een been en toen een ander, zag ik daar een XL inlegkruisje uit de slip vallen.

  Snel een slok voor de schrik. Toen ging het gordijn open en daar stond ze, de dame ..oeps die ken ik, ze zit in de gemeenteraad, in vol ornaat, in het rood… maar datis niet haar politiek kleur.
  Haren staken uit de pijpen en de BH goed gevuld… My…(vul in naar keuze: god, allah, shiva,neighbour, anders,….)

  Ik riep, schuilend achter de pagina’s van het vrouwenblad Opzij, kan ook Libelle zijn of de mArgroet, Linda, of weet ik veel..
  tegen mijn denkbeeldige vriendin.. Hee schat hier staat een onthaarder in de aanbieding..iets voor jou.
  ….

  Ik werd even later waker tussen de fietsen en voel nog steeds een wat samentrekkende onderstel.

  Tja, mijn neus steken in vrouwenzaken, dat kan niet.

  Van die maandagmiddag activiteiten…. dus!

 7. Voor Beukmans

  Op dolle dwaze dagen
  gaat den oprechte man,
  toch echt liever
  slapend snurkend bomen zagen.

  Graaien in de bakken met textiel
  daar wordt den oprechte man snel seniel
  Dus, ga maar zelf op uwen damesrijwiel
  en wordt rap, vort 3 dagen koopdebiel

  Wer da, hoor ik daar een bekend stem
  van hem, van hem

  Ach so, leiber man aus Mùnchen oder Trier=
  Was bringst du mit
  Ein Klavier, ein Klavier

  Maar wel voor het zingen verdwijnen
  en uit de kerk
  Want daar im Kaufshof des Westen
  is het een drukte van jewelst, ze zijn aan het werk.

  Nein, vati, nein het is niet om u te pesten
  u zit zelf in nesten
  Geen jruk voor u, helaas
  u blijft een houten kruizen slaande klaas!

  Maar u hebt gelijk ook in 3 dagen werd het ardse vonnis geveld
  de man die u aanbid was gekweld gekruisigd en stond weer op
  maar riep, vati vati de aankomende eeuwen zal ik zorgen voor het geweld!

  Zodoende+ koopzondagen, 3DDD, prijzencircussen, Soldes, Sales en dat een heel jaar!

 8. Pingback: NIEUWS VANDAAG 15 FEBRUARI | THE PACOPAINTER DAILEY

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s