SO YOU WANNE BE A JESUS..

Bijna is het klaar. Mijn nieuwe format voor de EO. Uiteraard sta ik erop dat Henny Huisman het gaat presenteren. Ik heb nog even overwogen om het te laten presenteren door KRO-pornokanon Arie Boomsma in een retro lendendoek, maar nee, toch maar Henny Huisman. Waarom Henny? Omdat Henny RTL4 groot maakte. Jazeker! Tenminste, dat beweert hij in, alle bescheidenheid natuurlijk, zelf.

Voor wie niet weet wie Henny Huisman is, even een opfrissertje: Henny presenteerde in de vorige eeuw the Soundmixshow. Kandidaten moesten een artiest nadoen en wie dat het minst slecht deed was de winnaar. Uit die shit is ons aller Gerard Jolig nog boven komen drijven. En Marco Castrato , niet te vergeten.

Later kwam iemand bij RTL op een nieuw fris idee. IDOLS werd geboren. Zelfde idee, andere uitvoering. Henny werd naar huis gestuurd met een bedankje en mocht, onderhand voor elke camera, jankend dat Idols nooit wat zou worden, vanuit zijn manege, onder toezicht van een kudde hitsige hengsten toezien, dat het wel degelijk wat werd. Wat kijkcijfers betreft uiteraard want alleen dat telt!
Camerageil als Henny nu eenmaal is, deed hij er alles aan om toch in the picture te blijven. Hij ging zelfs zover om ‘iets’ te gaan doen bij de EO. Om dat te promoten hield hij, omringd door camera’s van alle grote zenders, een Bergrede, waarbij hij en passent de originele auteur , de heer Jezus C. te H, tot een onhandig stotterend kruisgangertje degradeerde.
Henny was plotseling in Den Here. Henny was weer booming. Hij was vanuit het niets bekeerd. Nou, is dat geestig of niet? Zijn beloning was de presentatie van Korenslag, wat, tegen iedere logica in, toch nog redelijk scoorde. Daar zat duidelijk de hand van de voorzienigheid achter.

Maar nu mijn nieuwe format. De werktitel wordt: So you wanna be a Jesus!! In dit sensationele, speciaal op de EO gerichte kijkcijferkanon gaan wij op zoek naar de nieuwe verlosser.
Een jury, bestaande uit drie vrienden van mij, de drie gebroeders Koning, gaan , onder hun artiestennaam, de drie Koningen, beoordelen wie er het meest als Jezus uitziet, wie de meeste spectaculaire en technisch perfect uitgewerkte wondertjes kunnen vertonen en wie het dichtst in de buurt komt van veertig dagen vasten. Vanaf de kruis finale gaat het erom spannen.Meer wil ik nog niet verklappen.
Tijdens de voorselecties zal Hans Klok de kandidaten van advies voorzien.
De winnaar zal gekroond worden tot nieuwe Paus maar niet nadat hij, uit handen van Henny Huisman, dertig zilverlingen in ontvangst mocht nemen..
Geloof me, Henny gaat de EO niog groter maken en jullie zien mij terug als winnaar van het programma; de twintig meest walgelijke beeldvervuilers, bekroond met de eerstvolgende televizier-ring.. Ik kan het niet afwachten!

Advertenties

40 thoughts on “SO YOU WANNE BE A JESUS..

 1. Arie Indekast zou ik er alsnog in passen, je weet maar nooit wie er nog uit de kast gaat komen, kan tevens een extra dimensie aan het programma geven.
  Zie het al voor me dhr. Doornknots die opbiecht dat ook hij met kleine……
  Ook pleit ik voor de Anaalridders in de jury want als die gaan opbiechten…..
  De presentatie zou ik aan dhr. Kotselmans toevertrouwen.
  Succes gewenst!

  Overigens zou ik proberen het format aan Indonesië te verkopen, krijg je er nog een beetje spektakel bij ook. (zie het nieuws van gister)

 2. Waarom maak je er geen duopresentatie van: Henny Huisman en Catherine Keyl? Keyl is toch ook in de here bij de EO? Scoort goed bij de feministische christelijke vrouwen.

 3. Amice, Paco! C.S

  U hebt mijn zoektocht ( zie eerdere VKBlogs, maar dit terzijde)opgevolgd met een uitgewerkt format.

  U bent de ware professionele ZZP, zelfstandige zonder pecunia (30 zilverlingen) of is het toch de zelfstandige zonder paus, der vati ook wel genoemd door ons amices van het absurdistisch verbond.

  By the way, langs de vluchtstrook. Hebt een logo in gedachten voor ons Verbond? Wat dacht u van een kruis ( laaghangend) twee handen die een sinasappel uitknijpen. Doet u mij wat voorstellen ter beoordeling.

  JC uit B, niet te verwarren met JC uit N. is zegt: ‘degene wie de echte jesus gristus wordt, ken zeker voor open doel de bal nog naast schieten!”wijze woorden, zeer wijze woorden, maar het kan niet anders als degene wie dezelfde initialen heeft als JC uit N. J.R. uit het Vaticaan, dat geeft alleen nog meer verwarring, als men de JR uit de serie Dallas bedoeld… J.R.? precies, der vati Joseph Ratzinger….

  Je zal als klein misdienaartje maar te horen hebben gekregen van jouw leuterspeelherder ergens in Beieren.”Hee, rat..zingen, und schnell” Of in een reclamespotje van Calvijn Pindakaas gevraagd wordt wat je aan het doen bent “ Lekker he, Josephje..pindakäse”.. Jawohl en ik word eerst misdienaar én paus!

  Schnell, joseph, sofort naar jouw vati! Maar eerst mijn nectar proeven..dus op de knieën lieber junge,… later paus? Hahahahah!

  Laat ik snel maar een kruisje slaan als boedistische atheïstische streng gereformeerde uitgetreden kutteliek.

  Zie ik uit mijn televisie als uw format op de buis komt..witte rook uit de luidsprekers komen?

  Dat is nu een prangende vraag.

  Met formattige grüssen,

  Uw Amice

 4. Ik heb nog wel een verlosser, in mijn gootsteenkastje, heel gisteren heel goed bij het ontstoppen van de ple, was een hele verlossing.
  Jezus C. te H? Is ie verhuisd, ik dacht dat ie nog in n woonde, had ie ook wel op zijn facebook kunnen aangeven.

 5. De EO schrijft wederom geschiedenis, Paco. Wanneer de nieuwe Verlosser verkozen is ontvang ik graag eerste-rang kaartjes voor de kruisiging. Want dat moet natuurlijk het hoogtepunt worden:

  Hennie: Nou Luuk, dit is dan het kruis…
  Luuk: Ziet er goed uit…
  Hennie: We moeten even wachten tot Bernadette de spijkers en de hamer… Daar is Bernadette met de spijkers en de hamer! Luuk, hier kom je dus nu te hangen…
  Luuk: Ziet er goed uit…
  Hennie: Heb je nog een aantal laatste woorden voor het EO-publiek? Iets als “Heer, vergeef hen, ze weten niet wat ze doen?”
  Luuk: Heer, ze weten niet wat ze doen?
  Hennie; Nee, “Heer, VERGEEF HEN, ze weten niet wat ze doen.”
  Luuk: Heer, vergeef hen, ze weten niet wat ze doen.
  Hennie: Dat moet je zeggen wanneer Bernadette je aan het kruis nagelt. Niet nu.
  Luuk: Strak plan.
  Hennie: Dames en heren, beste gelovigen, wij gaan Luuk nu LIVE aan het kruis spijkeren, na de reclame…

 6. Paco, et autre Amices

  Daar aan het televisie kruis
  bekeken door gekruiserende
  met open monden kijkers, aan de buis
  Hangt hij dan
  eindelijk de verlosser
  gekroond met de ring van zelfvertrouwen
  en grimas van “C’est Moi, Le Roi!”
  De winnaar, de winnaar
  het volkst sms opgewonden
  geil van genot
  eindelijk, eindelijk
  dicht zijn de open wonden

  Hij die daar hangt is onze heer,
  onze genezer van de smart,
  ons bloedend hart

  Hij is het die wij hebben gekozen
  zonder gristelijk blikken of blozen
  wat rest zijn nu
  op podia van het verval
  de schillen en de dozen

  De verlosser, El Salvador, Tuan Besar
  De heer, de heer
  Kniel, buig, buk, roep en schreeuw
  Deze man is nu de held
  van deze eeuw.

  verloste ons van het kwaad en van den boze
  we hebben eindelijk,
  ja zo waarlijk helpe der vati en zijn vazallen ons alla(h)machtig
  We hebben gekozen!

  Roep hem aan, koop zijn CD’s, DVD’s en openbare preken
  zelfs voor u, de waarlijk oprechte ongelovige leken.

 7. voor het format, paco
  nog een kijkcijferkanon nodig?
  wat denk je van een exemplaar dat
  zorgt voor De Eindtijd, zodat we eindelijk
  verlost zijn van de beeldbuisreligie die slechts
  gelooft in wat de massa lust en degene die zijn kont kust…./-;{]

 8. Ik kan over het water lopen (bij weinig wind, dat moet ik voor de eerlijkheid even bijzeggen), maar heb verder niet veel gemeen met Jesus. Een adviesje van een specialist, Paco. Wat denk je, moet ik me inschrijven of niet?

 9. goedenavond! Het Verbond Absurdisten verwelkomt graag u als Amice! Vraag naar onze wurgende voorwaarden! Met absurdistische groet, Paco et nummer 22

 10. Als ik ’s morgens met veel moeite m’n bed verlaat roep ik steeds: ‘Een wonder! de Heer is waarlijk opgestaan!’ Zou ik daarmee door de voorselectie komen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s